ΗΠΑ: 140.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Δεκέμβριο

ΗΠΑ: 140.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Δεκέμβριο Facebook Twitter
Pixabay
0

Σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ έχει προκαλέσει η πανδημία της covid-19, καθώς μόνο το Δεκέμβριο έχασε 140.000 θέσεις εργασίας. 

 

Η χώρα «γονάτισε» υπό το βάρος των κρουσμάτων του κορωνοιού, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική απώλεια της δυναμικής, η οποία μπορεί προσωρινά να επιβραδύνει την ανάκαμψη από την πανδημία.

Ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα μειώθηκε κατά 140.000 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, αποτυπώνοντας τη δημιουργία 336.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με 245.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Πρόκειται για την πρώτη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τον Απρίλιο. Η οικονομία ανέκτησε περίπου τις μισές από τις 22,2 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

 

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Δεκέμβριο.

Παρά την αδυναμία στην αγορά εργασίας, η οικονομία είναι απίθανο να υποχωρήσει και πάλι σε ύφεση, μετά το δίκτυ ασφαλείας των σχεδόν 900 δισεκ. δολαρίων σε πρόσθετα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Έπειτα από την εξασφάλιση του ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς αναμένονται περαιτέρω μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης, καθώς ενισχύονται οι προοπτικές για τη νομοθετική ατζέντα του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν. Υπάρχει επίσης αισιοδοξία για καλύτερο συντονισμό του εμβολιασμού κατά της Covid-19 από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM