ΗΠΑ: 125 πανεπιστήμια πρόσφεραν υποτροφίες εκατομμυρίων στον 16χρονο Ντένις Μπερνς

Περιζήτητος έφηβος έλαβε 9 εκατ. δολάρια σε προσφορές υποτροφιών από Πανεπιστήμια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ένας 16χρονος μαθητής στη Λουιζιάνα έλαβε προσφορές για πανεπιστημιακές υποτροφίες συνολικού ύψους άνω των 9 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για τον Ντένις Μπερνς, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Διεθνούς Λυκείου της Νέας Ορλεάνης, και συσσωρεύει προσφορές υποτροφιών, αφού υπέβαλε αίτηση τον περασμένο Αύγουστο σε 200 κολέγια σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει δεκτός σε 125 από αυτά και ελπίζει σε περισσότερες προσφορές πριν αποφασίσει πού θα εγγραφεί. Με τον ρυθμό που «τρέχουν» οι προσφορές υποτροφιών είναι πιθανόν η περίπτωση του εφήβου να αποτελέσει σύντομα νέο εθνικό ρεκόρ.

«Ο στόχος μου είναι να φτάσω τα 10 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης WWL-TV, το οποίο μετέδωσε πρώτο το εντυπωσιακό ποσό που έχει συγκεντρώσει ο φοιτητής.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει σε μια νεαρή κοπέλα επίσης από την Λουιζιάνα, την Νόρμαντι Κορμίερ, η οποία έλαβε συνολική βοήθεια ύψους 9,4 εκατ. δολαρίων από περίπου 140 σχολές το 2019. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, αναζήτησε την αναγνώριση από το Guinness World Records για το κατόρθωμά της και, ενώ ο οργανισμός δεν μπόρεσε να βρει άτομο με περισσότερες προσφορές στις ΗΠΑ, δεν μπόρεσε να διαπιστώσει αν έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ, δεδομένων των παγκόσμιων διαφορών μεταξύ των συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Ντένις Μπέρνς από την πλευρά του δήλωσε στο WWL-TV ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ανατινάχτηκαν» καθώς διαδόθηκε η είδηση του επιτεύγματός του.

Ο Ντένις Μπέρνς είναι πρόεδρος της National Honours Society (εθνικός οργανισμός για μαθητές γυμνασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες), μιλάει άπταιστα ισπανικά, έχει σχεδόν τέλειο μέσο όρο βαθμολογίας και ήδη παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο Southern University της Νέας Ορλεάνης.

Το να κάνει αίτηση σε τόσα πολλά σχολεία δεν ήταν «συγκλονιστικό, όπως θα πίστευαν οι περισσότεροι άνθρωποι», πρόσθεσε. «Ξεκίνησα στην αρχή της σχολικής χρονιάς και με την πάροδο του χρόνου, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έκανα αιτήσεις», είπε ακόμη.

Τι συμβουλεύει τους συνομήλικους του 

Σε δήλωση που εξέδωσε το σχολείο του, ο Ντένις Μπέρνς δήλωσε ότι σκοπεύει να ακολουθήσει σπουδές για διπλό πτυχίο, στην επιστήμη των υπολογιστών και στην ποινική δικαιοσύνη, και ότι θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα σε ποιο κολέγιο σκοπεύει να φοιτήσει.

Η συμβουλή του προς τους άλλους υποψηφίους: «Ο δρόμος για ένα επιτυχημένο μέλλον είναι να σχεδιάζετε εκ των προτέρων, να δικτυώνεστε με τους συνεργάτες των κολεγίων και να γνωρίζετε ότι αν βλέπετε το όραμά σας, μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο σας».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM