Ινδία: Ξεπέρασαν τα 500.000 τα κρούσματα κορωνοϊoύ -Στα όριά τους τα νοσοκομεία

Ινδία: Ξεπέρασαν τα 500.000 τα κρούσματα κορωνοϊoύ -Στα όριά τους τα νοσοκομεία Facebook Twitter
ΕPA
0

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν πλέον τα 500.000, καθώς καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ μολύνσεων, οι οποίες έφτασαν περίπου τις 18.500.

Η Ινδία είναι η τέταρτη χώρα στον πλανήτη σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία πλέον ανέρχονται σε 508.952. Μόνο σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Ρωσία έχουν καταγραφεί περισσότερες μολύνσεις, ενώ η Ινδία θρηνεί 15.685 νεκρούς από τη πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παρότι ήδη τα στοιχεία αυτά είναι τρομακτικά, οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η επιδημία δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της στην Ινδία. Μάλιστα, ομάδα μελέτης, της οποίας ηγείται ο Μπχράμας Μουχκχερτζί, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προβλέπει ότι τα κρούσματα στη χώρα μπορεί να φτάσουν από 770.000 έως 925.000 έως τις 15 Ιουλίου.

Όμως, οι ειδικοί καλούν την κυβέρνηση να θέσει τώρα ως προτεραιότητα τη μείωση της θνησιμότητας και όχι την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. «Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η πρόληψη των θανάτων κι όχι να καθηλωθούμε από τους αριθμούς. Οι αριθμοί θα αυξηθούν», δήλωσε ο Μανόζ Μουρχέκαρ, της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης της Covid-19 στην Ινδία και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας.

Εξαιτίας της γρήγορης αύξησης των κρουσμάτων, τα νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους. Πόλεις όπως το Νέο Δελχί, πασχίζουν να στήσουν προσωρινές εγκαταστάσεις, με χιλιάδες κλίνες, για εκείνους που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα ή να νοσηλευτούν.

Το Νέο Δελχί, όπου ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι, διαθέτει μόνον περίπου 13.200 κλίνες για ασθενείς με Covid-19 και θα αποκτήσει τουλάχιστον άλλες 20.000 τις ερχόμενες εβδομάδες, με κάποιες εγκαταστάσεις που θα επανδρωθούν από στρατιωτικούς γιατρούς.

Πέρα από τα προβλήματα σε κλίνες, υπάρχουν ελλείψεις και σε γιατρούς, ενώ σε κάποιες περιοχές οι υγειονομικές αρχές πιέζουν για καλύτερη κατηγοριοποίηση των ασθενών με βάση τον κίνδυνο που διατρέχουν. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνουν χωρίς περίθαλψη εκείνοι που την έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε ο δρ. Γκίριντχαρ Μπαντού, επιδημιολόγος του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ