Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε λεωφορεία που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε λεωφορεία που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς Facebook Twitter
2

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα ότι μαχητές του πραγματοποίησαν την χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριιο του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου. Οι αιγυπτιακές αρχές ανέφεραν ότι οι δράστες επέβαιναν σε τρία φορτηγάκια και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου. Αμέσως μετά οι ένοπλοι μασκοφόροι ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα και σταθμούς ελέγχου κατά μήκος του οδικού άξονα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου διακρίνεται το λεωφορείο που έχει γαζωθεί από σφαίρες, με σπασμένα τα παράθυρα και το παρμπρίζ.

Oι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου έπληξαν σήμερα στόχους τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. «Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» τόνισε ο Σίσι σε ένα διάγγελμα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Η επίθεση αυτή, στην επαρχία Μίνια, σημειώνεται σε μια περίοδο που το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας. Τους τελευταίους έξι μήνες το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τριών εκκλησιών που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 74 ανθρώπους. Μετά την τελευταία διπλή επίθεση, την Κυριακή των Βαΐων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες και κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι θέλουν να διχάσουν τη χώρα στοχοθετώντας τις μειονότητες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Γι αυτούς τους ανθρώπους λίγοι θα ασχοληθούν, λες και είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Κανένας δεν θα γράψει δακρύβρεχτα λόγια στο FB, κανένας πολιτικός δεν θα κάνει δημόσια δήλωση για το πόσο φρικτό είναι.