Ιαπωνία: Σοβαρά προβλήματα από ισχυρούς άνεμους και καταρρακτώδεις βροχές - Ένας νεκρός

Ιαπωνία: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τα τελευταία 24ωρα περιοχές της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό 30 ακόμη ανθρώπων. 

Σε αρκετές περιοχές της Ιαπωνίας μάλιστα οικισμοί έχουν εκκενωθεί προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα από πλημμύρες και κατολισθήσεις. 

Αναλυτικότερα, οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Ιαπωνία έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου, τον τραυματισμό περίπου 30 άλλων, ενώ δύο άνθρωποι αγνοούνται, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της χώρας, όπου χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν χθες Παρασκευή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ιαπωνικές αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να επιδείξουν μεγάλη προσοχή «για τον κίνδυνο κατολισθήσεων, πλημμυρών και χειμάρρων» που μπορεί να προκληθούν από την τροπική καταιγίδα Μαουάρ.

Στην κεντρική Ιαπωνία ομάδα διασωστών «εντόπισε έναν άνδρα περίπου 60 ετών σε αυτοκίνητο που είχε βυθιστεί στα νερά», με τον θάνατό του να επιβεβαιώνεται αργότερα, δήλωσε αξιωματούχος του Τογιοχάσι στην περιφέρεια Αΐσι.

Στη δυτική περιφέρεια Ουακαγιάμα, όπου πολλοί χείμαρροι υπερχείλισαν, διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας που αγνοούνται.

Συνολικά έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 24 ελαφρά, επεσήμανε η Διεθνής Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Φυσικών Καταστροφών.

Ιαπωνία: Εντολές εκκένωσης και διακοπές ρεύματος 

Σήμερα οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο Τόκιο έλαβαν προειδοποίηση να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Καθώς πολλές πόλεις στις δυτικές ακτές της χώρας κατέγραψαν σε 24 ώρες ρεκόρ βροχοπτώσεων, η ιαπωνική υπηρεσία ζήτησε από τους πολίτες να «είναι σε εγρήγορση» για τον κίνδυνο «κατολισθήσεων, υπερχείλισης ποταμών και πλημμυρών σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου».

Περίπου 4.000 νοικοκυριά σε περιοχές κοντά στην ιαπωνική πρωτεύουσα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, όμως η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας διακόπηκε προσωρινά μεταξύ του Τόκιο και της Ναγκόγια, αλλά επαναλήφθηκε σήμερα το μεσημέρι, τοπική ώρα, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων JR.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο εξαιρετικά σφοδρών καταιγίδων στην Ιαπωνία, καθώς οι θερμές μάζες αέρα μεταφέρουν περισσότερους υδρατμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM