Σφαγή χελωνών στην Ιαπωνία: 30 νεκρές - Πολλές ήταν μαχαιρωμένες

Ιαπωνία: Νεκρές βρέθηκαν 30 θαλάσσιες χελώνες- Πολλές ήταν μαχαιρωμένες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές στα ανοιχτά νησιού της Ιαπωνίας, πολλές από τις οποίες είχαν μαχαιρωθεί στον λαιμό. 

Οι ντόπιοι στο νησί Kumejima έκαναν τη φριχτή ανακάλυψη την περασμένη Πέμπτη, όταν η άμπωτη αποκάλυψε τις νεκρές χελώνες. Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχθηκε ότι τραυμάτισε ζώα για να τα απομακρύνει από τα δίχτυα του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mainichi. 

«Ξέμπλεξα κάποιες (από τις χελώνες) και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπορούσα να απελευθερώσω τις βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», δήλωσε ο ψαράς. 

Μετά τον εντοπισμό τους, θαλάσσιοι βιολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι του Μουσείου Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού έσπευσαν στην παραλία, αλλά οι περισσότερες είχαν ήδη καταλήξει. Αρκετές είχαν τραύματα από μαχαίρι στη βάση του λαιμού τους, ενώ άλλες ήταν μαχαιρωμένες στα πτερύγιά τους.  

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το διαχειριστώ» δήλωσε στην The Asahi Shimbun ένας από τους εργαζόμενους του μουσείου. Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες είναι στις λίστες των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, τόσο των ιαπωνικών αρχών, όσο και της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM