Ιαπωνία: Αναγκαστική προσγείωση για δύο F-35 λόγω «μηχανικού προβλήματος»

Ιαπωνία: Αναγκαστική προσγείωση για δύο F-35 λόγω «μηχανικού προβλήματος» Facebook Twitter
Φωτ.: Lockheed Martin Aeronautics
0

Δύο ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη F-35A stealth πραγματοποίησαν έκτακτη προσγείωση σε εμπορικό αεροδρόμιο στη βόρεια Ιαπωνία τη Δευτέρα, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση από την αεροπορική βάση Misawa και προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο κοντινό αεροδρόμιο Aomori αφού ένα από αυτά ανέπτυξε ένα απροσδιόριστο μηχανικό πρόβλημα και ζήτησε αναγκαστική προσγείωση, δήλωσαν αξιωματούχοι του αεροδρομίου. Η Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, ούτε καν για την αιτία της αναγκαστικής προσγείωσης. Το αεροδρόμιο είπε ότι ο διάδρομός του έκλεισε για περίπου 20 λεπτά λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης προτού οι επιχειρήσεις επανέλθουν στο κανονικό.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά προβλημάτων που αφορούν την εκπαίδευση των ιπτάμενων από τον ιαπωνικό στρατό. Τον Απρίλιο, δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού τύπου SH-60K Seahawk συνετρίβησαν στον Ειρηνικό νότια του Τόκιο μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής άσκησης ανθυποβρυχιακού πολέμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του πληρώματος και να αγνοούνται άλλοι επτά.

Τον περασμένο μήνα, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-2 που μετέφερε οκτώ άτομα έκανε αναγκαστική προσγείωση σε εμπορικό αεροδρόμιο στην κεντρική Ιαπωνία, αφού ένα παράθυρο του πιλοτηρίου άνοιξε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Με πληροφορίες ΑΡ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM