Ιαπωνία: Άγνωστος έβαλε μαχαίρια στο θρανίο του εγγονού του αυτοκράτορα Aκιχίτο

Ιαπωνία: Άγνωστος έβαλε μαχαίρια στο θρανίο του εγγονού του αυτοκράτορα Aκιχίτο Facebook Twitter
EPA
0

Δύο μαχαίρια κουζίνας βρέθηκαν πάνω στο θρανίο του πρίγκιπα Χισαχίτο, εγγονού του αυτοκράτορα Ακιχίτο της Ιαπωνίας.

Οι Αρχές αυξάνουν τα μέτρα για την προστασία της αυτοκρατορικής οικογένειας ενόψει της παραίτησης του αυτοκράτορα Ακιχίτο, έπειτα από 30 χρόνια βασιλείας.

Υπεύθυνοι του σχολείου βρήκαν τα μαχαίρια χθες, Παρασκευή, πάνω στο θρανίο που χρησιμοποιεί καθημερινά ο 12χρονος πρίγκιπας, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και άλλα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ερευνητές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο, ο οποίος άρχισε να πηγαίνει τον Απρίλιο στο σχολείο αυτό, δεν ήταν μέσα στην τάξη όταν τα μαχαίρια αφέθηκαν στο θρανίο του.

Δεν υπήρξε τραυματισμός, υλικές ζημιές ή απειλές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν άνδρα με κράνος να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου το μεσημέρι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία αναζητά έναν μεσήλικα άνδρα που ήταν ντυμένος σαν να ήταν τεχνίτης του κτιρίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν από το σχολείο.

Οι απειλές εναντίον της αυτοκρατορικής οικογένειας είναι σχετικά σπάνιες. Το 1975, ο Ακιχίτο τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη ενός κοκτέιλ μολότοφ στην Οκινάουα, ένα σημαντικό πεδίο μάχης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπου επικρατούσε μεγάλη εχθρότητα για την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την παραίτηση την Τρίτη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, την πρώτη τα τελευταία 200 χρόνια. Ο πρωτότοκος γιος του, ο 59χρονος πρίγκιπας Ναρουχίτο, θα τον διαδεχθεί την επόμενη, 1η Μαΐου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην εποχή Reiwa (όμορφη αρμονία).

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο είναι ο γιος του πρίγκιπα Ακισίνο, του δεύτερου γιου του αυτοκρατορικού ζεύγους, και ένας από τους τέσσερις άνδρες διαδόχους του θρόνου των Χρυσανθέμων.

Η αρχαιότερη αυτοκρατορική οικογένεια που συνεχίζει να βασιλεύει, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισής της γιατί δεν αναγνωρίζει στις γυναίκες το δικαίωμα να ανέλθουν στον θρόνο. Και υπάρχουν μόνο τέσσερις άνδρες διάδοχοι: εκτός από τους πρίγκιπες Ναρουχίτο (59) και Ακισίνο (53), ο νεαρός πρίγκιπας Χισαχίτο και ο 83χρονος αδελφός του αυτοκράτορα Aκιχίτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM