Η Ιαπωνία αποκάλυψε το όνομα της νέας αυτοκρατορικής εποχής

Η Ιαπωνία αποκάλυψε το όνομα της νέας αυτοκρατορικής εποχής Facebook Twitter
EPA
0

H Ιαπωνία αποκάλυψε το όνομα της καινούργιας αυτοκρατορικής εποχής που θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου. Το όνομα της θα είναι Reiwa, όνομα που σηματοδοτεί την τάξη και την αρμονία.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσισίντε Σούγκα, ανακοίνωσε το όνομα υψώνοντας έναν πίνακα με τη λέξη γραμμένη πάνω του, ενώ ο πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε εξήγησε με μήνυμα του το νόημα. 

Η περίοδος βασιλείας κάθε αυτοκράτορα παίρνει ένα όνομα, που χρησιμοποιείται και σαν ημερολόγιο, παράλληλα με το δυτικό. 

Ο όρος για τη νέα εποχή είναι συνδυασμός δύο χαρακτήρων του ιαπωνικού αλφάβητου, Rei και WA, οι οποίοι σημαίνουν «τάξη» και «ειρήνη» ή «αρμονία» 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το όνομα πάρθηκε από μια παλιά ανθολογία ιαπωνικών ποιημάτων, την Manyoshu, και πως είναι η πρώτα φορά που δεν προέρχεται από κινεζική ανθολογία. 

«H Manyoshu συμβολίζει τον τεράστιο πολιτισμό της Ιαπωνίας και την μεγάλη της παράδοση», είπε ο Άμπε. 

«Το έθνος μας αντιμετωπίζει μια κρίσιμη καμπή αλλά είναι πολλές οι ιαπωνικές αξίες που δεν πρέπει να ξεθωριάσουν», πρόσθεσε.

Η τωρινή αυτοκρατορική περίοδος, της βασιλείας του Ακιχίτο, ονομάζεται «Heisei» που σημαίνει «επίτευξη ειρήνης»

Ο πρίγκιπας  διάδοχος Ναρουχίτο θα γίνει αυτοκράτορας την 1η Μαΐου, ενώ το όνομα της νέας αυτοκρατορικής εποχής θα είναι ορατό σε κάθε κομμάτι της δημόσιας ζωής στην Ιαπωνία καθώς θα τυπώνεται σε εφημερίδες, θα γραφτεί σε νομίσματα, ακόμα και σε διπλώματα οδήγησης ή σε δημόσια έγγραφα. 

Η παραίτηση του 85χρονου Ακιχίτο υπέρ του πρίγκιπα διαδόχου έγινε γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Ιάπωνα αυτοκράτορα εδώ και πάνω από δύο αιώνες.

.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM