Η Κινέζα τρανς σούπερ σταρ Jin Xing επιλέχτηκε ως το νέο πρόσωπο του αρώματος J’adore της Dior

 

Η Jin, 53 χρόνων και πρώην συνταγματάρχης, είναι μπαλαρίνα, ηθοποιός, σκηνοθέτις, χορογράφος και κορυφαία μορφή στην σκηνή σύγχρονου χορού της Κίνας. 

 

Είχε γράψει ιστορία ως το πρώτο άτομο στην Κίνα που γνωστοποίησε δημοσίως την εγχείρηση διόρθωσης φύλου, το 1995. 

 

Έκτοτε, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεπαρουσιάστριες στη χώρα της, γνωστή πλέον ως «Όπρα της Κίνας», με την εκπομπή της να παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές εβδομαδιαίως. 

 

Η Dior ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Jin στο λογαριασμό στο Weibo, χαρακτηρίζοντάς τη ως μια θαραλλέα γυναίκα με πάθος για ελευθερία και τέχνη. 


«Οι γυναίκες έχουν έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία, σε θέσεις μικρές όπως μια οικογένεια και μεγάλες όπως μια χώρα. Ως εκ τούτου θεωρώ πως είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι ανεξάρτητες. Ευελπιστώ να μπορούν όλοι να ζουν ως ο εαυτός τους, με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε τον κόσμο ένα πλούσιο μέρος. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Βρείτε τον δικό σας τρόπο σκέψης για να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο και ποικιλόμορφο κόσμο» αναφέρει η 53χρονη σταρ σε βίντεο που γύρισε για λογαριασμό του γαλλικού οίκου μόδας. 

 

 

Η συνεργασία της Jin με τη Dior έτυχε θερμής υποδοχής στα κινεζικά social media. Παρόλα αυτά, δεν παύει να συνιστά μια τολμηρή κίνηση από τον οίκο μόδας στην Κίνα, όπου τα δικαιώματα των LGBT+ εξακολουθούν να παρεμποδίζονται από τα κοινωνικά στερεότυπα και την κρατική πολιτική.


Το να είσαι τρανς στην Κίνα θεωρείται «ψυχική ασθένεια»: Τα τρανς άτομα πρέπει να υποβάλλονται σε μια ακριβή και επίπονη ψυχολογικά και κοινωνικά διαδικασία για να αποκτήσουν επισήμως γνωμάτευση που θα τους επιτρέπει να προχωρήσουν νομίμως με τις ορμονικές θεραπείες τους. 

 

 

Με πληροφορίες από PinkNews