Η Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει την στρατηγική της για το Brexit μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Η Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει την στρατηγική της για το Brexit μέσα στις επόμενες εβδομάδες Facebook Twitter
0

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει την στρατηγική της, που θα περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη σωστή συμφωνία για το Brexit, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αρνούμενη τους υπαινιγμούς ότι τα σχέδιά της είναι "μπερδεμένα".


Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News η Μέι παρέκαμψε τις ερωτήσεις για το αν θα θέσει ως προτεραιότητα τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής από την ΕΕ έναντι της προνομιακής πρόσβασης στην ενιαία αγορά του μπλοκ, αλλά είπε ότι δεν πρόκειται για "διττή επιλογή".


"Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσω με περισσότερες λεπτομέρειες το σχέδιό μου για τη Βρετανία...ναι, είναι για το πως θα εξασφαλίσω την καλύτερη συμφωνία για το Brexit, αλλά είναι ακόμη και για την οικονομική μεταρρύθμιση...έχει να κάνει με την εξασφάλιση της σωστής συμφωνίας διεθνώς αλλά και με μία δίκαιη συμφωνία στη χώρα μας", είπε η πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει ελάχιστα για το σχέδιο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι το οποίο θεωρεί "απαράδεκτο" έξι μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. 

Η Στέρτζον, η αρχηγός του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), η οποία έκανε εκστρατεία για την παραμονή στην ΕΕ, είπε στο BBC ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να κρατήσει στο πλάι της την Σκωτία παρά να επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό.


"Μην περιφρονείτε την Σκωτία", είπε η Στέρτζον στην εκπομπή του Άντριου Μαρ. "Δεν αισθάνομαι ότι γνωρίζω περισσότερα για τους διαπραγματευτικούς στόχους απ΄ό,τι πριν από έξι μήνες και πιθανώς αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν είμαι σίγουρη ότι εκείνη γνωρίζει περισσότερα για τους διαπραγματευτικούς της στόχους απ΄ό,τι γνώριζε και η ίδια τότε".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM