Η στενογράφος στη δίκη Ντεπ-Χερντ λέει ότι «μερικοί» ένορκοι κοιμόντουσαν: «Ήταν δύσκολο»

Η στενογράφος στη δίκη Ντεπ-Χερντ λέει ότι «μερικοί» ένορκοι κοιμόντουσαν: «Ήταν δύσκολο» Facebook Twitter
Ο Johnny Depp χαιρετά την Judy Bellinger στο δικαστήριο. Φωτ: AFP VIA GETTY
0

Κάποιοι από τους ενόρκους στην υπόθεση δυσφήμισης του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ δυσκολεύονταν να μείνουν ξύπνιοι στη διάρκεια της δίκης των έξι εβδομάδων, σύμφωνα με τη στενογράφο του δικαστηρίου.

Το επταμελές σώμα ενόρκων, αποτελούμενο από πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, τάχθηκε κυρίως με το μέρος του Τζόνι Ντεπ στην ετυμηγορία, που εκδόθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο δικαστήριο της κομητείας Fairfax της Βιρτζίνια.

Του επιδίκασαν αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων (η οποία μειώθηκε σε 10,35 εκατ. δολάρια λόγω πολιτειακού νόμου), κρίνοντας ότι η Άμπερ Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της σε άρθρο της, το 2018, για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αν και δεν τον κατονόμασε.

Για την ανταγωγή δυσφήμισης, η ηθοποιός έλαβε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, ενώ σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η στενογράφος στη δίκη Ντεπ-Χερντ λέει ότι «μερικοί» ένορκοι κοιμόντουσαν: «Ήταν δύσκολο» Facebook Twitter
Το ενδιαφέρον γύρω από την δικαστική διαμάχη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ ήταν τόσο μεγάλο, που τα βραχιολάκια από τη δίκη έφτασαν να πουληθούν online για σχεδόν 5.000 δολάρια. Φωτ: EPA/EVELYN HOCKSTEIN/POOL

Μιλώντας στο Law & Crime Network, η Judy Bellinger είπε ότι «μερικοί» από τους ενόρκους αποκοιμήθηκαν σε κάποια σημεία κατά τη διάρκεια της δίκης. Τα ονόματα των ενόρκων θα μείνουν κρυφά για τουλάχιστον ένα έτος, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

«Υπήρχαν μερικοί ένορκοι που κοιμόντουσαν», είπε, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν τόσο στις μπροστινές όσο και τις πίσω σειρές. «Ήταν δύσκολο. Υπήρχαν πολλές καταθέσεις με βίντεο και απλά καθόντουσαν εκεί και ξαφνικά έβλεπα το κεφάλι τους να πέφτει».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η «καλύτερη» ένορκος, που έδωσε τη μεγαλύτερη προσοχή, κατέληξε να είναι ένας από τους αναπληρωματικούς που επιλέχθηκαν τυχαία και τελικά δεν συμμετείχαν στην τελική ετυμηγορία: «Δυστυχώς, η μία αναπληρωματική που ήταν εκεί, ήταν μάλλον αυτή που άκουσε περισσότερο. Παρακολουθούσα τις εκφράσεις του προσώπου της, ήταν βαθιά αφοσιωμένη σε κάθε λέξη που ακουγόταν. Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια σπουδαία ένορκος και δεν πρόλαβε να το ζήσει μέχρι τέλους».

Μετά την ετυμηγορία, ο 58χρονος ηθοποιός, ο οποίος δεν ήταν παρών όταν διαβάστηκε δυνατά στην αίθουσα του δικαστηρίου, δήλωσε ότι «οι ένορκοι μού έδωσαν πίσω τη ζωή μου», ενώ η Άμπερ Χερντ έγραψε στη δική της δήλωση ότι ήταν «συντετριμμένη» με το «πισωγύρισμα» για τις γυναίκες.

Η δικηγόρος της δήλωσε στην εκπομπή Today ότι αισθάνθηκε ότι η 36χρονη ηθοποιός «δαιμονοποιήθηκε» κατά τη διάρκεια της δίκης, καθώς τα social media ήταν «απολύτως» υπέρ του Τζόνι Ντεπ, επηρεάζοντας ενδεχομένως την έκβαση της υπόθεσης.

Η στενογράφος στη δίκη Ντεπ-Χερντ λέει ότι «μερικοί» ένορκοι κοιμόντουσαν: «Ήταν δύσκολο» Facebook Twitter
Δεκάδες φανς του Τζόνι Ντεπ έκαναν ουρά έξω από το δικαστήριο για να δουν την δίκη και να στηρίξουν τον 58χρονο ηθοποιό. Φωτ: EPA

Αν και οι ένορκοι είχαν λάβει οδηγίες να μην ερευνούν την υπόθεση ούτε να παρακολουθούν τα social media κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο  Elaine Bredehoft δήλωσε: «Πώς μπορείς να μην το κάνεις; Πήγαιναν σπίτι τους κάθε βράδυ, έχουν οικογένειες, οι οικογένειες είναι στα social media. Είχαμε ένα διάλειμμα 10 ημερών στη μέση λόγω του δικαστικού συνεδρίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επηρεάστηκαν από αυτό».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM