Η Σουηδία θα διοργανώσει μουσικό φεστιβάλ μόνο για γυναίκες «μέχρι να μάθουν να συμπεριφέρονται οι άντρες»

Η Σουηδία θα διοργανώσει μουσικό φεστιβάλ μόνο για γυναίκες «μέχρι να μάθουν να συμπεριφέρονται οι άντρες» Facebook Twitter
3

Η Σουηδία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πρώτο μουσικό φεστιβάλ «μόνο για γυναίκες», μια ιδέα που ξεκίνησε από την κωμική ηθοποιό Emma Knyckare μετά τις διάφορες καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε μεγάλες συναυλίες στη χώρα. 

Η πρόταση για το Statement Festival, ένα event «χωρίς άντρες», έγινε φέτος το καλοκαίρι και για το σκοπό δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων. Τελικά συγκεντρώθηκαν σχεδόν 52.000 ευρώ από 3.000 άτομα. «Στα μουσικά φεστιβάλ, όλοι θα έπρεπε να νιώθουν ασφαλείς. Ακούγεται προφανές, έτσι δεν είναι; ι όμως, χρόνο με το χρόνο μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο μάς δείχνουν το αντίθετο. Το Statement Festival θέλει να το αλλάξει αυτό και το καλοκαίρι του 2018 θα διοργανώσουμε το πιο καταπληκτικό φεστιβάλ, χωρίς άντρες. Βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ χωρίς φοβούνται για την προσωπική τους ασφάλεια», αναφέρεται στη σχετική σελίδα στο Kickstarter. 

Η Σουηδία θα διοργανώσει μουσικό φεστιβάλ μόνο για γυναίκες «μέχρι να μάθουν να συμπεριφέρονται οι άντρες» Facebook Twitter
Η σελίδα του Statement Festival στο Kickstarter.

Το Statement Festival πρόκειται να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2018 για 10.000 θεατές, ενώ οι υπεύθυνοι διευκρινίζουν πως cis και τρανς γυναίκες και non-binary άτομα είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Περίπου 22 άνθρωποι έχουν αναλάβει την διοργάνωση του event. Όσο για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν έξοδα του φεστιβάλ, όπως η ενοικίαση του χώρου, η πληρωμή των καλλιτεχνών και το προσωπικό ασφαλείας.

 

Πρόσφατα οι διοργανωτές του Bravalla Festival στην πόλη Νόρσεπινγκ ανακοίνωσαν πως ακυρώνεται η διοργάνωση, που θα γινόταν του χρόνου, μετά από τέσσερις καταγγελίες βιασμού και άλλες 23 σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια του φεστιβάλ. Το «Bråvalla», που διαφημίζεται ως το «μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας», διοργανώθηκε φέτος από τις 28 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, φιλοξενώντας ονόματα όπως οι The Killers, The Chainsmokers, Prophets of Rage, Linkin Park και System Of A Down. «Ορισμένοι άντρες, προφανώς δεν ξέρουν να συμπεριφέρονται. Είναι ντροπή. Γι' αυτό αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το Bråvalla 2018», εξήγησαν οι διοργανωτές. Να σημειωθεί πως το 2016, πέντε βιασμοί και 12 σεξουαλικές παρενοχλήσεις αναφέρθηκαν στο ίδιο φεστιβάλ.

Η Σουηδία θα διοργανώσει μουσικό φεστιβάλ μόνο για γυναίκες «μέχρι να μάθουν να συμπεριφέρονται οι άντρες» Facebook Twitter
Φωτογραφία από το φετινό Bravalla Festival. Μετά τη λήξη του, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν πως δεν θα πραγματοποιηθεί ξανά του χρόνου λόγω των καταγγελιών για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. (EPA/Pontus Lundahl SWEDEN OUT)

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε σχετικά: «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση της αστυνόμευσης και των μέτρων ασφαλείας σε μεγάλης κλίμακας μουσικές διοργανώσεις». Σουηδικές οργανώσεις ενάντια στους βιασμούς έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τους διοργανωτές των φεστιβάλ πως αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τους θεατές τους. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM