Η Sony απέλυσε διευθυντικό στέλεχος της PlayStation λόγω εμπλοκής σε υπόθεση παιδοφιλίας

Η Sony απέλυσε διευθυντικό στέλεχος της PlayStation λόγω εμπλοκής σε υπόθεση παιδοφιλίας Facebook Twitter
Πηγή: YouTube.
0

Ένα διευθυντικό στέλεχος της Sony απολύθηκε από την εταιρεία μετά από την εμπλοκή του σε υπόθεση παιδοφιλίας

Ο λόγος για τον Τζορτζ Κατσιόπο, ανώτερο αντιπρόεδρο της ομάδας πίσω από το PlayStation που φέρεται να προσπάθησε να κανονίσει μια συνάντηση με ένα 15χρονο αγόρι, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι του YouTube «People v. Preds».

Ο Κατσιόπο βρίσκεται στο δυναμικό της PlayStation για περισσότερα από οκτώ χρόνια, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, και πρόσφατα υπηρέτησε ως ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής.

«Είμαστε ενήμεροι για το συμβάν και ο εν λόγω υπάλληλος απολύθηκε από τη δουλειά», ανακοίνωσε η Sony την Κυριακή αν και δεν έχει ασκηθεί  ακόμα σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ωστόσο, ο Άνταμ Σάρκι, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ότι «υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα υπό την ηγεσία της Ομάδας Εργασίας για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα παιδιών».

Το κανάλι «People v. Preds» αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια εντοπισμού σεξουαλικών θυτών. 

Στο βίντεο, ακούγεται ο άνθρωπος που κρατά την κάμερα να περπατά σε έναν δρόμο έξω από ένα σπίτι. Στην εξώπορτα στέκεται ο Κατσιόπο. Στη συνέχεια το άτομο με την κάμερα τον ρωτά ποιον σχεδιάζει να συναντήσει, αναφερόμενος σε αυτόν ως «Τζεφ».

Έπειτα, άτομο που κρατά την κάμερα κάνει περισσότερες ερωτήσεις και ο Κατσίοπο μπαίνει στο σπίτι και κλείνει την πόρτα χωρίς να απαντήσει. Ο κάμεραμαν αρχίζει να φωνάζει ότι θα καλέσει τους αστυνομικούς και κατηγορεί τον ανώτερο εργαζόμενο της Sony ότι είχε κανονίσει να συναντηθεί με ένα 15χρονο για ερωτική συνεύρεση.

Με πληροφορίες από New York Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM