Η Σάνα Μάριν ζητά συγγνώμη για φωτογραφία στην πρωθυπουργική κατοικία που διέρρευσε

Η Σάνα Μάριν ζητά συγγνώμη για φωτογραφία στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν ζήτησε συγγνώμη για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην πρωθυπουργική κατοικία. 

Η φωτογραφία μεταδόθηκε από φινλανδικά μέσα ενημέρωσης και δείχνει δύο γυναίκες να φιλιούνται, να σηκώνουν τις μπλούζες τους, καλύπτοντας τα στήθη τους με μια πινακίδα που γράφει «Φινλανδία». 

Η Μάριν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην επίσημη κατοικία "Kesaranta", μετά την επιστροφή της από ένα μουσικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 10 Ιουλίου.

«Νομίζω ότι η φωτογραφία δεν είναι κατάλληλη, ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Μια τέτοια φωτογραφία δεν θα έπρεπε να είχε τραβηχτεί», δήλωσε η Μάριν σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι.

Η 36χρονη πρωθυπουργός δήλωσε ότι εκείνη την περίοδο φιλοξενούσε φίλους στην κατοικία της, οι οποίοι πέρασαν εκεί το απόγευμα και πήγαν στη σάουνα.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε λογαριασμό TikTok από μια πρώην διαγωνιζόμενη Μις Φινλανδία και influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Η Σάνα Μάριν ζητά συγγνώμη για φωτογραφία στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία Facebook Twitter
Φωτ.: TikTok

Σε editorial της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας, Helsingin Sanomat, την Τρίτη, αναφέρεται ότι η Marin δεν φαίνεται να έχει «τον έλεγχο» και ότι περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την ιδιωτική της ζωή θα μπορούσαν να καταλήξουν στη δημοσιότητα.

Η Μάριν απασχόλησε τα διεθνή μέσα την περασμένη εβδομάδα όταν δέχθηκε πολιτικά πύρα και σεξιστικές επιθέσεις για τη διαρροή βίντεο από πάρτι, στα οποία η ηγέτιδα της Φινλανδίας φαίνεται να χορεύει και να τραγουδά με φίλους. Μάλιστα υποβλήθηκε και σε τεστ ναρκωτικών μετά από αιχμές κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο βγήκε αρνητικό. 

Ο χορός της στο βίντεο επικρίθηκε από ορισμένους ως «ανάρμοστη συμπεριφορά» για μια πρωθυπουργό, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να απολαύσει μια ιδιωτική εκδήλωση με φίλους. Γυναίκες από όλο τον κόσμο την υποστήριξαν σε ένα αυθόρμητο κύμα συμπαράστασης στα social media, αναρτώντας δικά τους βίντεο όπου χορεύουν. Ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες στην πολιτική. 

Μέχρι στιγμής η Μάριν έχει την υποστήριξη του κόμματός της, με τον Antti Lindtman, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, να δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης ότι ]δεν βλέπει κανένα σημαντικό πρόβλημα στο να χορεύει σε μια ιδιωτική εκδήλωση με φίλους».

Η Μάριν -η οποία ανέβηκε στην εξουσία το 2019 σε ηλικία 34 ετών- έχει στο παρελθόν γίνει στόχος επικρίσεων για τα πάρτι στην επίσημη κατοικία της.

Τον Δεκέμβριο του 2021, είχε δεχθεί κριτική όταν αποκαλύφθηκε διασκέδαζε έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρότι είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ