Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την τρομοκρατία

Η Ρωσίδα δηλώνει έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την τρομοκρατία Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα έτοιμη να ξαναρχίσει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, είπε ότι η Μόσχα συμμερίζεται το πένθος των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τον διάλογο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών διεξήγαγαν έναν τέτοιο διάλογο μεταξύ 2018-19. «Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει» τις συνομιλίες.

«Είναι η φυσική προτεραιότητά μας», πρόσθεσε ο Αντόνοφ στη σελίδα της πρεσβείας στο Facebook, μολονότι οι διμερείς σχέσεις είναι δύσκολες το τελευταίο διάστημα. «Πρέπει να βάλουμε στην άκρη όλες τις διαφορές και να συνεργαστούμε για την ασφάλεια και την ευημερία, όχι μόνο της Ρωσίας και των ΗΠΑ, αλλά και όλης της ανθρωπότητας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Αντόνοφ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της Ρωσίας στις ΗΠΑ επειδή μοιράστηκαν μαζί της πληροφορίες με τις οποίες αποφεύχθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγία Πετρούπολη το 2017 και το 2019.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM