Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού

Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού Facebook Twitter
EPA
0

Με στρατιωτικές παρελάσεις εορτάστηκε σήμερα, σε όλη τη Ρωσία, η 73η επέτειος της νίκης κατά του φασισμού.

Στην καθιερωμένη Ημέρα της Νίκης, διοργανώθηκαν και πορείες της λεγόμενης «Αθάνατης Στρατιάς» στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες Ρώσοι πολίτες κρατώντας τις φωτογραφίες συγγενών τους που, είτε πολέμησαν είτε σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 9 Μαΐου του 1945, υπογράφηκε η Πράξη παράδοσης της Γερμανίας, η οποία σηματοδότησε και το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β' Παγκοσμίου Πολέμου).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετείχε και φέτος για τέταρτη κατά σειρά φορά, στην πορεία της «Αθάνατης Στρατιάς» στην Κόκκινη Πλατεία κρατώντας την φωτογραφία του πατέρα του. Μαζί του στην πορεία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού Facebook Twitter
EPA

Στην σημασία της πορείας αυτής που πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας αλλά και του εξωτερικού αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του κατά την στρατιωτική παρέλαση που προηγήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία.

« Η 9η Μαΐου ενώνει όλες τις γενιές με μια ιστορία ανδρείας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «η κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της ήρωες, που τους έχουμε στην καρδιά μας και οι οποίοι είναι μαζί μας μέσα από τις γραμμές της «Αθάνατης Στρατιάς».

Η δράση - πορεία «Αθάνατη Στρατιά» που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά εφέτος είναι μια συμβολική πορεία, στην οποία όσοι συμμετέχουν κρατούν τις φωτογραφίες των συγγενών τους που βρέθηκαν στα πολεμικά μέτωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ο οποίος στην Ρωσία αποκαλείται Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος).

Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού Facebook Twitter
EPA

Εφέτος στην εκδήλωσηω - πορεία της «Αθάνατης Στρατιάς» στην Μόσχα συμμετείχαν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ωστόσο η δράση της «Αθάνατης Στρατιάς» δεν περιορίζεται μόνο στην πορεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου.

Στην ιστοσελίδα της «Αθάνατης Στρατιάς», ο καθένας μπορεί να ανοίξει την δική το σελίδα για τους συγγενείς τους που συμμετείχαν ο καθένας με τον δικό τους τρόπο στον πόλεμο, περιγράφοντας τη ζωή τους, όπως και τα βιώματα που είχαν τα μέλη των οικογενειών τους πριν και μετά την λήξη του πολέμου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ