Η Ρωσία εμπόδισε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία

Η Ρωσία εμπόδισε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Η Ρωσία εμπόδισε σήμερα τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα συζήτησης την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

«Δεν βλέπουμε τίποτε που να δικαιολογεί αυτή τη συνεδρίαση από τη στιγμή που τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν βρίσκονται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Γενάδι Κουζμίν, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Γαλλία και έξι ακόμη μέλη του ΣΑ ζήτησαν αυτή τη συνεδρίαση, που αναμενόταν να συμπεριλάβει μια ενημέρωση του Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το Συμβούλιο μας χρειάζεται να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κατανοήσει την κρίση την οποία εξετάζει, συμπεριλαμβανόμενων εκείνων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτή είναι κυρίως η υπόθεση στη Συρία», δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Φρανσουά Ντελάτρ.

Ο Κουζμίν ζήτησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της διαδικασίας και μόλις οχτώ αντιπροσωπείες ψήφισαν υπέρ της συνεδρίασης αυτής, μια ψήφος λιγότερη από τον απαιτούμενο αριθμό.

Η Κίνα, η Βολιβία και το Καζακστάν ψήφισαν μαζί με την Ρωσία κατά της διεξαγωγής της συνεδρίασης, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ισημερινή Γουινέα και η Αιθιοπία απείχαν.

Μαζί με τη Γαλλία, υπέρ ψήφισαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, το Περού και το Κουβέιτ. Όλοι, εκτός από το Κουβέιτ, είχαν μια ανεπίσημη συνάντηση στην οποία ο Ζέιντ αναμενόταν να μιλήσει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM