Η Ρωσία δεν έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του Λουγκάνσκ - Μετά την επανακατάληψη χωριού από τις ουκρανικές δυνάμεις

Η Ρωσία δεν έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του Λουγκάνσκ - Μετά την επανακατάληψη χωριού από τις ουκρανικές δυνάμεις Facebook Twitter
0

Η Ουκρανία επανακατέλαβε ένα χωριό κοντά στην πόλη Λυσιχάνσκ στα ανατολικά, μια μικρή, αλλά σημαντική νίκη που σημαίνει πως η Ρωσία δεν έχει πια τον πλήρη έλεγχο του Λουγκάνσκ

Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σέρχιι Χαϊντάϊ σημείωσε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν «τον πλήρη έλεγχο» του Μπιλοχορίβκα. «Είναι ένα προάστιο του Λισιχάνσκ. Σύντομα θα σκουπίσουμε αυτούς τους λεχρίτες πετώντας τους έξω από την περιοχή. Βήμα βήμα, εκατοστό το εκατοστό, θα απελευθερώσουμε ολόκληρη τη γη μας από τους εισβολείς» ανέφερε ο ίδιος. 

 

Βίντεο που διακινήθηκε στο Telegram δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να περιπολούν πεζή ένα κατεστραμμένο δρόμο. Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τους τελευταίους 2,5 μήνες όλην την επαρχία του Λουγκάνσκ. 

Μετά από μια μακρά μάχη, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας αποφάσισε να υποχωρήσει τον Ιούλιο από τις πόλεις του Σιεβιερντονέτσκ και του Λισιχάνσκ. 

Τις τελευταίες 12 ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις στα βορειοανατολικά έχουν καταφέρει συγκλονιστική αντεπίθεση, απελευθερώνοντας πάνω από 300 οικισμούς στην περιοχή του Χαρκόβου και εξαναγκάζοντας τις ρωσικές μονάδες σε άτακτη φυγή. 

Οι ανακτημένες περιοχές είναι σε έκταση το ήμισυ της Ουαλίας και φτάνουν έως τα ρωσικά σύνορα. 

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για προώθηση των ουκρανικών στρρατευμάτων προς το Λισιχάνσκ. 

Πλέον, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επανελέγχου από το Κρεμλίνο ολόκληρου του Ντονμπάς - που περιλαμβάνει τους θύλακες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ