Η πρώτη εικονική «ανταρσία» στον ισραηλινό στρατό

Η πρώτη εικονική «ανταρσία» στον ισραηλινό στρατό Facebook Twitter
2
Η πρώτη εικονική «ανταρσία» στον ισραηλινό στρατό Facebook Twitter

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες την πρώτη εικονική ανταρσία στην ιστορία του. Σύμφωνα με τη Le Figaro, από την αρχή της εβδομάδας, πλήθος ισραηλινών στρατιωτών εκφράζουν στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα την υποστήριξη τους στον στρατιώτη David Adamov, για τον οποίο διατάχθηκε έρευνα μετά από καταγγελίες ότι κακομεταχειρίστηκε νεαρό Παλαιστίνιο.

Ο στρατιώτης εμφανίζεται σε video που τράβηξε κάτοικος της Χεβρώνας να σπρώχνει τον παλαιστίνιο, να ρίχνει κλωτσιά και όταν συνειδητοποιεί ότι κάποιος τον κινηματογραφεί να λέει: "Κλείσε την κάμερα γιατί θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι κάθαρμα».

Καθώς το video αυτό προβλήθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενώ κυκλοφόρησε η (λανθασμένη) φήμη ότι ο στρατιώτης συνελήφθη.   

Τότε ξεκίνησε η «ανταρσία» των ισραηλινών στρατιωτών που άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook, στις οποίες είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους. Κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Υποστηρίζω τον στρατιώτη David". Συνολικά υπολογίζονται σε περισσότερες από 100 χιλιάδες οι σχετικές αναρτήσεις, γεγονός που έκανε τη στρατιωτική ηγεσία να υποχωρήσει ως προς την αυστηρότητα με την οποία εμφανιζόταν να αντιμετωπίζει το περιστατικό.

Η πρώτη εικονική «ανταρσία» στον ισραηλινό στρατό Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Yossi Yehoshua, αρθρογράφο της εφημερίδας Yedioth Ahronoth, “ο  David έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς των αγωνιστών που υπηρετούν στα κατεχόμενα εδάφη” και σε κάθε τους κίνηση παρακολουθούνται από πολλές κάμερες και ισραηλινές ΜΚΟ που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάνοντας τους να ζουν «υπό τον φόβο των παλαιστινίων».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM