Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για την «επίθεση» με drone στο Κρεμλίνο

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για την «επίθεση» με drone στο Κρεμλίνο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Διαστάσεις ανοιχτής αντιπαράθεσης λαμβάνει πλέον το χθεσινό περιστατικό με την επίθεση drones στην κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το Κρεμλίνο σήμερα να κατηγορεί και τις ΗΠΑ για το χτύπημα

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε καταφατικά στην ερώτηση δημοσιογράφων αν η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις με drones στο Κρεμλίνο. Χθες το Κρεμλίνο είχε κατηγορήσει το Κίεβο, και οι Ουκρανοί είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή

«Σίγουρα», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, οι ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου υπαγορεύονται από την Ουάσιγκτον και η Μόσχα το γνωρίζει καλά αυτό. Διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που διαθέτει η ρωσική πλευρά δείχνουν ότι τα drones εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία. «Οι προσπάθειες να το αρνηθεί κανείς αυτό είναι γελοίες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Γνωρίζουμε καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες επιθέσεις λαμβάνονται στην Ουάσιγκτον και το Κίεβο κάνει ό,τι του λένε να κάνει. Εξάλλου οι ίδιοι οι στόχοι καθορίζονται στην Ουάσιγκτον και μεταφέρονται στο Κίεβο», είπε προσθέτοντας ότι δεν δίνεται κάθε φορά στο Κίεβο το δικαίωμα να επιλέγει μέσα. 

Κρεμλίνο: Πώς είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το χτύπημα

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με όσα συνέβησαν χθες δεν έχει αλλάξει. Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο.  Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε και στο πώς αντέδρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέμεινε ήρεμος. «Ο πρόεδρος πάντα σε τέτοιες δύσκολες, ακραίες καταστάσεις παραμένει ήρεμος, με ψυχραιμία, σαφήνεια στις εκτιμήσεις, στις εντολές που δίνει», είπε.

Αναφορικά με τις ζημιές ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι το Κρεμλίνο δεν είχε ιδιαίτερες φθορές από την επίθεση με τα δύο drones. «Δύο φύλλα χαλκού που καλύπτουν τον τρούλο (του παλατιού της Γερουσίας ) έχουν καεί», διευκρίνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα αντικατασταθούν σήμερα ή αύριο». «Και όλα θα είναι σαν καινούργια, δεν υπάρχουν άλλες καταστροφές στο Κρεμλίνο», τόνισε. Απαντώντας σε αίτημα δημοσιογράφων αν θα δείξουν επίσημο υλικό από τις ζημιές, είπε ότι είναι θέμα των υπηρεσιών ασφαλείας να αποφασίσουν «αν αξίζει να δείξουμε από κοντά τη στέγη».

Τέλος. ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η επίθεση υπόκειται σε πολύ ενδελεχή επιχειρησιακή έρευνα από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή. Κατέληξε σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει διάφορες επιλογές για το πώς να απαντήσει στην επίθεση, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM