Επίθεση με drone στο Κρεμλίνο: Αρνείται ανάμιξη η Ουκρανία - Βίντεο με την στιγμή

Επίθεση με drone στο Κρεμλίνο: Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση, απαντά το Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Δεν έχει καμία σχέση η Ουκρανία με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, ήταν η απάντηση του Κιέβου και της ουκρανικής προεδρίας.

Την εν λόγω επίθεση η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, ωστόσο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους δήλωσε πως «Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο».

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για «επίθεση κατά του Κρεμλίνου με drones» κατά την διάρκεια της νύκτας σε μία «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν», που έγινε τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στην καταγγελλόμενη από την Μόσχα επίθεση κατά της κατοικίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στο σύμπλεγμα κτιρίων του Κρεμλίνου χρησιμοποιήθηκαν δύο drones τα οποία εξουδετερώθηκαν από τα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης - σχόλιο που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιστατικό, το οποίο ισχυρίζεται ότι συνέβη, για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Τέτοιες δηλώσεις που σκηνοθετεί η Ρωσία θα πρέπει να θεωρούνται μόνο ως προσπάθεια προετοιμασίας ενός πλαισίου» που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα «για μια μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Βίντεο από τη στιγμή της «αποτυχημένης» επίθεσης

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης και μάλιστα την ανάφλεξη του πρώτου drone που φαίνεται να προσκρούει σε σημαία.

Ουκρανία: Η Μόσχα είναι πολύ φοβισμένη

Για τον Ουκρανό αξιωματούχο, μια τέτοια επίθεση, αν την είχε πραγματοποιήσει το Κίεβο - που θα ήταν η πρώτη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 - «δεν θα έλυνε κανένα στρατιωτικό πρόβλημα», τη στιγμή που η Μόσχα εξακολουθεί να ελέγχει σχεδόν το 20% της ουκρανικής επικράτειας.
«Αντίθετα, αυτό θα υποκινούσε τη Ρωσία σε ακόμη πιο ακραίες ενέργειες κατά του άμαχου πληθυσμού μας», υποστήριξε ο Ποντολιάκ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, η Μόσχα «είναι πολύ φοβισμένη με την έναρξη των ουκρανικών επιθέσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής και προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πάρει την πρωτοβουλία, να στρέψει αλλού την προσοχή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ