Η κυβέρνηση Τραμπ απέλασε 199 ανήλικους στη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ απέλασε 199 ανήλικους στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Φωτ. X
0

Στη Βενεζουέλα έφτασε πριν λίγες ώρες αεροσκάφος που μετέφερε 199 μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ντιοσδάδο Καμπέγιο.

Οι πτήσεις επαναπατρισμού ξανάρχισαν με αφορμή τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, παρότι για ένα μήνα είχαν ανασταλεί όταν οι δυο πλευρές ξεκίνησαν να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση συμφωνίας που έκλεισαν τον Ιανουάριο.

«Σήμερα υποδεχόμαστε 199 συμπατριώτες», ανέφερε ο υπουργός και αυτή ήταν η τέταρτη πτήση με υπηκόους της Βενεζουέλας που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ. Οι δυο πρώτες αναχώρησαν από το Ελ Πάσο, στο Τέξας, τη 10η Φεβρουαρίου και ακολούθησε ακόμα μία, που μετέφερε 177 μετανάστες από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Γουαντάναμο, την Κούβα και την Ονδούρα και από εκεί επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος της πατρίδας τους.

Οι πτήσεις είχαν διακοπεί όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ δυσαρεστημένος για τον ρυθμό των επαναπατρισμών, ανακάλεσε στα τέλη Φεβρουαρίου ειδική άδεια που είχε δοθεί από τον προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν στον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό Chevron να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα, παρά τις κυρώσεις που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στο κράτος της Λατινικής Αμερικής.

Από την πλευρά του το Καράκας κατηγόρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως «εμπόδιζε» τις πτήσεις επαναπατρισμού με αεροσκάφη του εθνικού αερομεταφορέα της Βενεζουέλας.

«Οι πτήσεις ξαναρχίζουν. Αν μετανάστες πήγαν στις ΗΠΑ παράτυπα, αυτό δεν οφείλεται στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όπου κι αν είναι», συμπλήρωσε ο υπουργός. 

Η πτήση καταγράφεται μια εβδομάδα μετά την απέλαση-μεταγωγή 238 υπηκόων της Βενεζουέλας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Σαλβαδόρ, που ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε απαγωγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM