Η Ιταλία δεν θέλει να κηδέψει το ναζί εγκληματία πολέμου Έρικ Πρίμπκε

Η Ιταλία δεν θέλει να κηδέψει το ναζί εγκληματία πολέμου Έρικ Πρίμπκε Facebook Twitter
1

«Δολοφόνε» και «εκτελεστή», φώναζαν οι κάτοικοι της πόλης Αλμπάνο Λατσιάλε, όταν έφτασε το φέρετρο που μετέφερε τη σορό του πρώην λοχαγού των Ες Ες, Έρικ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε στη Ρώμη.

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών, που δέχθηκε να τελέσει την κηδεία, την ώρα που το Βατικανό έχει εκδώσει οδηγία καμία καθολική εκκλησία να μην τελέσει την κηδεία του.

Ο Πρίμπκε, ένας από τους τελευταίους εν ζωή ναζί εγκληματίες πολέμου, έκλεισε το καλοκαίρι που πέρασε τα 100. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε κατ'οίκον περιορισμό στη Ρώμη.

Η τελετή τελικά διεκόπη και είναι άγνωστο αν θα επαναληφθεί.

Ο πρώην αξιωματικός των ναζί, που διέφευγε, αποκαλύφθηκε και συνελήφθη το 1994 στην Αργεντινή, όπου είχε περάσει ήσυχα 40 χρόνια και πλέον, πριν εκδοθεί ένα χρόνο αργότερα στην Ιταλία.

(Πηγή: euronews)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια