Η (ήδη πελώρια) καταβόθρα στο ορυχείο της Χιλής διπλασιάστηκε σε μέγεθος

Η (ήδη πελώρια) καταβόθρα στο ορυχείο της Χιλής διπλασιάστηκε σε μέγεθος Facebook Twitter
0

Διπλασιάστηκε το μέγεθος της - ήδη πελώριας - καταβόθρας που έχει ανοίξει σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή.

Είναι πλέον 50 μέτρα και έχει βάθος 200 μέτρων, με τα ερωτήματα σχετικά με την ξαφνική εμφάνισή της να μην έχουν λάβει απαντήσεις. 

Και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις του μεγέθους της με διάφορα μνημεία και να εκφράζονται απορίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να «καταπιεί» ολοκληρωτικά.

Ένα εξ αυτών θα ήταν η γαλλική Αψίδα του Θριάμβου, ενώ και το Space Needle στο Σιάτλ θα ήταν καλό υποψήφιο «θύμα». 

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων της Χιλής δήλωσε ότι εξακολουθεί να ερευνά την τρύπα κοντά στο ορυχείο Alcaparrosa, που διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lundin Mining.

Όλες οι εργασίες έχουν παύσει και η Υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε, έχει αρχίσει τις κυρώσεις, χωρίς να δίνει, όμως, λεπτομέρειες. 

Η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την καταβόθρα, μετά τις νέες εξελίξεις, αλλά την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει πως δεν επηρεάζονται οι εργαζόμενοι και συνεργάζεται με τις Αρχές για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται. 

Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί αντλίες για την απάντληση υδάτων και σε λίγες μέρες θα γίνει έρευνα στους υπόγειους θαλάμους του ορυχείου για πιθανή υπερεκμετάλλευση.

Τοπικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται ανήσυχοι και αναφέρουν πως το Alcaparrosa μπορεί να έχει πλημμυρίσει κάτι που, ίσως, αποσταθεροποιηούσε το έδαφος.  Θα ήταν «κάτι εντελώς ασυνήθιστο» δήλωσε ο δήμαρχος της Tierra Amarilla Cristobal Zuniga στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ