ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γιγάντια καταβόθρα άνοιξε ξαφνικά σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή - Βάθους 200 μέτρων

Γιγάντια καταβόθρα άνοιξε ξαφνικά σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή - Διαμέτρου 25 μέτρων Facebook Twitter
Φωτ.: Sernageomin/Twitter
0

Οι χιλιανές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δημιουργία μιας καταβόθρας διαμέτρου 25 μέτρων που εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο σε ορυχείο. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από αέρος του κενού που άνοιξε σε ορυχείο που διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. 

Η Sernageomin, η εθνική υπηρεσία γεωλογίας και εξορύξεων, έστειλε ειδικό προσωπικό στην περιοχή προκειμένου να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της καταβόθρας. «Υπάρχει μεγάλο βάθος, περίπου 200 μέτρα έως τον πάτο. Δεν έχουμε εντοπίσει κάποια ύλη εκεί κάτω, όμως έχουμε διαπιστώσει την παρουσία άφθονου νερού» ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Νταβίντ Μοντενέγκρο. 

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας, η  Lundin Mining σημείωσε πως η τρύπα δεν προξένησε τραυματισμούς προσωπικού ή ντόπιων. 

«Μετά τον εντοπισμό της, η περιοχή απομονώθηκε αμέσως και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς. Το συμβάν δεν είχε επίπτωση σε προσωπικό, εξοπλισμό ή υποδομή» ανέφερε η ανακοίνωση. 

«Η πλησιέστερη κατοικία απείχε πάνω από 600 μέτρα από την περιοχή, ενώ η όποια κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία βρίσκονται πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από την πληγείσα περιοχή» προσθέτει η εταιρεία. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM