Η χειρονομία του Έλον Μασκ που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό

ezgif.com crop (1)
0

Ο Έλον Μασκ έκανε μια χειρονομία που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ εκφωνούσε ομιλία στην Capital One Arena στην Ουάσιγκτον, μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, χτύπησε το στήθος του και σήκωσε το δεξί του χέρι στον αέρα, καθώς ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ για την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ορισμένες εκλογές είναι, ξέρετε, σημαντικές. Κάποιες δεν είναι, αλλά, αλλά αυτές είχαν πραγματικά σημασία. Έτσι αισθάνεσαι τη νίκη. Χάρη σε εσάς είναι εξασφαλισμένο το μέλλον του πολιτισμού» είπε ο έμπιστος του Τραμπ, απευθυνόμενος στο πλήθος. Ο Έλον Μασκ μίλησε για λίγο στη συγκέντρωση στην Capital One Arena και υποσχέθηκε να πάει το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας «DOGE», «στον Άρη». Αυτή είναι μια αναφορά στη διαστημική επέκταση για την οποία ενδιαφέρεται εδώ και καιρό, αλλά δεν είναι σαφές πώς η πολυσυζητημένη προσπάθεια μείωσης του κυβερνητικού κόστους συνδέεται με αυτό. 

Πριν περίπου 10 ημέρες, στις 10 Ιανουαρίου, ο Έλον Μασκ φιλοξένησε σε διαδικτυακή συνέντευξη στο Χ -πρώην Twitter, το οποίο εξαγόρασε- την επικεφαλής του ακροδεξιού AfD, του δημοσκοπικά δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στην Γερμανία, Άλις Βάιντελ. Στη συζήτησή τους, ο Μασκ επανέλαβε τη δημόσια στήριξή του στη γερμανική ακροδεξιά ενόψει πρόωρων εκλογών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. «Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Μόνο το AfD μπορεί να σώσει την Γερμανία. Τέλος. Δεν υπάρχει τίποτα εξωφρενικό στις θέσεις της AfD, είναι απλώς κοινή λογική», επαναλάμβανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Τα τελευταία χρόνια, το AfD εδραιώθηκε μέσω μιας λαϊκιστικής αντι-ισλαμικής και ακραίας αντιμεταναστευτικής ρητορικής. Θέλει να διαλύσει την ΕΕ και να την αντικαταστήσει με ένα πιο χαλαρό εμπορικό μπλοκ και να σταματήσει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Επικεντρώνεται επίσης στον τερματισμό της πολιτικής εξιλέωσης της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μασκ στηρίζει ανοιχτά και τον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα, ενώ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την ακροδεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχολεία του Πενταγώνου απαγορεύουν βιβλία που δεν συμμορφώνονται με τα διατάγματα του Τραμπ για το φύλο

Διεθνή / Μετά την Τζούλιαν Μουρ, ποια βιβλία θεωρήθηκαν «ακατάλληλα» στα σχολεία του Πενταγώνου

Απαγορεύουν βιβλία που δεν συμμορφώνονται με τα διατάγματα Τραμπ για τα 2 φύλα - Το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας διαχειρίζεται 160 σχολεία στις ΗΠΑ και άλλες 11 χώρες στα οποία φοιτούν πάνω από 60 χιλιάδες παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τα έξι ερωτήματα των ΗΠΑ για το Ουκρανικό – Τη Δευτέρα η Σύνοδος στο Παρίσι

Διεθνή / Τα έξι ερωτήματα των ΗΠΑ για το Ουκρανικό – Τη Δευτέρα η Σύνοδος στο Παρίσι

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να απαντήσουν σε έξι βασικά ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ουκρανίας και τις στρατιωτικές εγγυήσεις που θα μπορούσε να προσφέρει η Ευρώπη
LIFO NEWSROOM