Η Γαλλία ζητά από τη Ρωσία να πιέσει τον Άσαντ για την εφαρμογή της εκεχειρίας

Η Γαλλία ζητά από τη Ρωσία να πιέσει τον Άσαντ για την εφαρμογή της εκεχειρίας Facebook Twitter
EPA
0

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες ώστε να σταματήσει το λουτρό αίματος στη Συρία.

Αυτό γνωστοποίησε ο Γάλλος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Φρανσουά Ντελάτρ, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας με κεντρικό θέμα συζήτησης τη μη εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία. 


«Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει το λουτρό αίματος. Ξέρουμε ότι δεδομένης της επιρροής της στο καθεστώς και της συμμετοχής της στις επιχειρήσεις, έχει τη δυνατότητα να πείσει το καθεστώς, ασκώντας όλες τις αναγκαίες πιέσεις, για να σταματήσει αυτή η χερσαία και αεροπορική επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους ο Ντελάτρ.

Δύο εβδομάδες μετά την λήψη της σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί καθώς συνεχίζονται τόσο οι χερσαίες όσο και οι αεροπορικές επιχειρήσεις. Κατά τον Γάλλο, οι «άμαχοι δεν είναι παράπλευρες απώλειες αλλά στόχοι αυτής της επίθεσης».

Η Γαλλία, εξήγησε ο διπλωμάτης, θέλει «συγκεκριμένα μέτρα», με την "ενεργή βοήθεια του ΟΗΕ".

Παράλληλα χρειάζεται ένας ισχυρός μηχανισμός για να παρακολουθείται «λεπτό προς λεπτό» η διακοπή των εχθροπραξιών, η απομάκρυνση των τραυματιών και η χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, κατέληξε ο Ντελάτρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM