Η Ευρώπη καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Η Ευρώπη καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία Facebook Twitter
1

Nα "σταματήσει αμέσως" τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία, κάλεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Ρωσία.


Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η Μόσχα έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία για να στηρίξει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. "Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση υπάρχει κίνδυνος να παρατείνει τη σύγκρουση, να υπονομεύσει την πολιτική διαδικασία, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να αυξήσει τη ριζοσπαστικοποίηση", γράφουν οι 28 χώρες της ΕΕ σε δήλωση που υιοθετήθηκε στο Λουξεμβούργο από τους υπουργούς τους επί των Εξωτερικών.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, επιδιώκοντας να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο στις επικρίσεις τους εναντίον της δραματικής εμπλοκής της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ένωσαν τις φωνές τους με τις ανησυχίες που διατυπώνονται από δυτικές κυβερνήσεις ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας είναι σχεδιασμένες για να στηρίξουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και όχι μόνο για να πλήξουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


"Οι πρόσφατες ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις πέραν των στόχων του Νταές (σ.σ.: το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και άλλων οργανώσεων που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ, καθώς και εναντίον της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, προκαλούν βαθιά ανησυχία και πρέπει να σταματήσουν αμέσως", αναφέρεται στη δήλωση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.


Όμως το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει πως η έντονα διατυπωμένη δήλωση κρύβει επίσης διαιρέσεις αναφορικά με το πώς ο συνασπισμός θα πρέπει να βοηθήσει στην τόνωση της διπλωματίας και με τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει ο Άσαντ στην επίλυση της συριακής κρίσης.


Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την άποψη της Μαδρίτης πως η Δύση θα χρειασθεί να διαπραγματευτεί με τον Άσαντ για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός και για να συμφωνηθεί μια πολιτική μετάβαση.


Η Γαλλία, η οποία διεξάγει έρευνα σε βάρος του Άσαντ για εγκλήματα πολέμου, επέμεινε πως ο Άσαντ πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν: "Για την ειρήνη στη Συρία, χρειαζόμαστε μια πολιτική μετάβαση. Αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Άσαντ", τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.


Η Βρετανία υποστηρίζει πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον Άσαντ να παραμείνει ως πρόεδρος της Συρίας, όμως είναι πρόθυμη να συζητήσει το πώς και το πότε θα αποχωρήσει, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σας παίζει μονότερμα ο Βλαδίμηρος. Και καλά κάνει δηλαδή.Οι μαγκιές που αποσταθεροποίησαν όλη την μέση ανατολή και βόρειο αφρική (όχι οτι θέλανε και πολύ για να γίνει χαμός) και εξαθλίωσαν τους λαούς γυρνάνε μπούμερανγκ στην Ευρώπη.Και οι Αμερικάνοι που κινούν τα νήματα της ιστορίας θα υποστούν ελάχιστες συνέπειες, εμείς θα φάμε το πακέτο (πολύ λιγότερο απο τους ταλαίπωρους αυτών των περιοχών φυσικά)