Η αυθεντική φωτογραφία της μικρής που λόγω του ύφους της έγινε παγκόσμιο viral, πωλείται σε δημοπρασία έναντι χιλιάδων δολαρίων. 


Η Κλόι Κλεμ, σήμερα δέκα χρόνων, έκανε το γύρο το κόσμου το 2013 με την έκφραση σχεδόν αποδοκιμασίας, όταν η μαμά της τής έκανε έκπληξη ένα ταξίδι στη Ντίσνεϊλαντ. 

 

Έκτοτε, η εικόνα της τότε δίχρονης Κλόι έγινε δημοφιλές meme. 

 

Τώρα, θα πουληθεί ως NFT (non-fungible token - μη ανταλλάξιμο διακριτικό, κοινώς ένας τρόπος κατοχής της αυθεντικής ψηφιακής εικόνας). 


Σημειώνεται πως ένα NFT εξασφαλίζει ψηφιακό πιστοποιητικό κατοχής για την εικόνα και επιτρέπει την πώληση των ορίτζιναλ εκδοχών δημοφιλούς περιεχομένου -όπως memes και tweets- σαν να ήταν φυσικά έργα τέχνης. 


Σε πολλές περιπτώσεις ο αρχικός δημιουργός έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα δικαιώματα της δουλειάς του, οπότε μπορεί να συνεχίσει να παράγει και να πουλά αντίγραφα του αρχικού έργου, ωστόσο ο αγοραστής κατέχει το «αυθεντικό». 
 

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η μητέρα της Κλόι, Κέιτι Κλεμ ανέβασε στα social media το βίντεο με την αντίδραση των παιδιών της όταν τους ανακοίνωσε πως θα πήγαιναν για ένα τριήμερο στη Ντίσνεϊλαντ. 

 

 

Ενώ η Λίλι ενθουσιάστηκε, αρχίζοντας να κλαίει, η Κλόι κάθε άλλο παρά εντυπωσιάστηκε: «Όταν γύρισα την κάμερα, η Κλόι είχε αυτήν την χαριτωμένη έκφραση με τα μάτια και τα δόντια της να φαίνονται και το ίντερνετ έκανε τα υπόλοιπα», λέει η Κέιτ. 


Το βίντεο είχε πάνω από 20 εκατομμύρια views ενώ η εικόνα με την αντίδραση της Κλόι έγινε παγκόσμιο διαδικτυακό χιτ. 


«Ήταν πολύ αλλόκοτο, ήταν σαρωτικό. Οικογένεια και φίλοι που έστελναν και ακόμα μου στέλνουν memes με την Κλόι που βλέπουν στο ίντερνετ».

 

Τώρα, η οικογένεια από τη Γιούτα αποφάσισε να πουλήσει την εικόνα σε δημοπρασία ως NFT, με τις προσφορές να ξεκινούν από 5 Ehtereum - είδος κρυπτονομίσματος αξίας γύρω στα 15.000 δολάρια. 

 

Με πληροφορίες από BBC