ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «αγνώστου τύπου», σύμφωνα με Ιαπωνία και Νότια Κορέα

North Korea launches ballistic missile, Japan and South Korea say Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ύποπτο βαλλιστικό πύραυλο προς τα ανατολικά της ύδατα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση έγινε μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, υποσχέθηκε να ενισχύσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο «με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό» και απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον άλλων χωρών.

Πρόκειται για τη 14η οπλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ μέσα στη χρονιά, έξι ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της Νότιας Κορέας για μία μόνο πενταετή θητεία.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν την Κυριακή μια εικόνα που δείχνει τη δοκιμή ενός οπλικού συστήματος που ισχυρίστηκε ότι ήταν μέρος του προγράμματος πυρηνικών όπλων του καθεστώτος.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η εκτόξευση έγινε στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πιθανό βαλλιστικό πύραυλο χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο επιταχυνόμενος ρυθμός της Βόρειας Κορέας στις δοκιμές όπλων φέτος υπογραμμίζει τον διττό στόχο της να προωθήσει τα πυραυλικά της προγράμματα και να ασκήσει πίεση στην Ουάσιγκτον για ένα βαθύτερο πάγωμα των πυρηνικών διαπραγματεύσεων, λένε οι ειδικοί.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ο Βορράς προετοιμάζεται για μια πυρηνική δοκιμή στην απομακρυσμένη βορειοανατολική του μονάδα δοκιμών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε τους πιο ισχυρούς του πυραύλους κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ, όπου υποσχέθηκε να αναπτύξει το οπλοστάσιό του με τον «γρηγορότερο δυνατό ρυθμό».

Προειδοποίησε δε, ότι ο Βορράς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προληπτικά τα πυρηνικά του όπλα εάν απειληθούν τα εθνικά του συμφέροντα.

Με πληροφορίες του Guardian/CNN

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Στην αμερικανική ιστορία τέσσερις πρόεδροι δολοφονήθηκαν, από τον Αβραάμ Λίνκολν το 1865 μέχρι τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 - Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν έγινε το 1981
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ