Η Βαυαρία ετοιμάζεται να απαγορεύσει τη χρήση της μπούρκας

Η Βαυαρία ετοιμάζεται να απαγορεύσει τη χρήση της μπούρκας Facebook Twitter
0

Η Βαυαρία θα απαγορεύσει την πλήρη κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία και εκλογικά κέντρα, είπε το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας χθες.

 

Η απόφαση λαμβάνεται επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές όπου το θέμα των μεταναστών θα είναι κεντρικό και ο βαυαροί συντηρητικοί που διοικούν την περιοχή, αδελφό κόμμα σε αυτό της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ανησυχούν για πιθανή διαρροή ψήφων προς το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

 

"Η επικοινωνία συμβαίνει όχι μόνο μέσω της γλώσσας αλλά και μέσω της εμφάνισης, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών", είπε ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν μετά από τη συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης σε σχέδιο νόμου που απαγορεύει την επικάλυψη όλου του προσώπου (με τη λεγόμενη "μπούρκα", που καλύπτει όλο το σώμα επίσης) για τους δημόσιους υπαλλήλους και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν θέματα δημόσιας ασφάλειας.

 

"Αποτελεί τα θεμέλια των συναλλαγών μεταξύ μας και τη βάση για την ελεύθερη και δημοκρατική μας τάξη", είπε. "Καλύπτοντας το πρόσωπό σου έρχεται σε αντίθεση με αυτή την κουλτούρα της επικοινωνίας".

 

Τον Δεκέμβριο, η Μέρκελ είχε καλέσει για απαγόρευση των μαντήλων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο "όπου είναι θεμιτό".

 

Η απόφαση λήφθηκε δύο χρόνια αφότου έφθασε στη Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο, κυρίως μουσουλμάνων, μεταναστών, και εν μέσω ευρείας ανησυχίας για την ασφάλεια μετά από αρκετές επιθέσεις ισλαμιστών την περασμένη χρονιά.

 

Η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν απαγορέψει την μπούρκα, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία την έχει απαγορεύσει σε νοσοκομεία και δημόσια γραφεία που ανήκουν στην περιφερειακή κυβέρνηση.

 

Ο Χέρμαν είπε ότι αναμένει ότι το τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας, στο οποίο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) διατηρεί την απόλυτη πλειοψηφία, να ψηφίσει τον νόμο πριν το θερινό διάλειμμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM