Η βασίλισσα της Δανίας επιμένει στην αφαίρεση των πριγκιπικών τίτλων - «Χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις»

Η βασίλισσα της Δανίας επιμένει στην αφαίρεση των πριγκιπικών τίτλων - «Χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Mads Claus Rasmussen
0

Την «λύπη» της για τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή του γιου και τον εγγονιών της η απόφαση να τους αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους εξέφρασε η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας.

«Ως μητέρα και γιαγιά, υποτίμησα πόσο θα επηρεάζονταν ο δευτερότοκος γιος μου και η οικογένειά του. (Η απόφαση) είχε μεγάλες επιπτώσεις και λυπάμαι για αυτό»  ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι.

Την περασμένη Τετάρτη η Μαργαρίτα ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, ο Νικολάι 23 ετών και ο Φέλιξ 20 ετών (από τον πρώτο του γάμου), ο 13χρονος Χένρικ και η Αθηνά, 10 ετών, δεν θα αποκαλούνται πλέον πρίγκιπες, από την 1η Ιανουαρίου.

Θα κρατήσουν μόνο τον τίτλο του «κόμη του Μονπεζά», από το όνομα του γαλλικής καταγωγής παππού τους, του βασιλικού συζύγου Χένρικ ο οποίος έξι μήνες πριν από τον θάνατό του προκάλεσε σκάνδαλο δηλώνοντας ότι δεν θέλει να ταφεί μαζί με τη βασίλισσα.

Ο Χένρικ, που στο τέλος της ζωής του έπασχε από άνοια, είχε εκφράσει πολλές φορές τη δυσαρέσκειά του επειδή η Μαργαρίτα δεν του έδωσε τον τίτλο του βασιλιά.

«Είναι καθήκον και επιθυμία μου να φροντίζω ώστε η μοναρχία να συμβαδίζει πάντα με την εποχή της. Αυτό σημαίνει κάποιες φορές ότι πρέπει να λαμβάνονται δύσκολες αποφάσεις και θα είναι πάντα δύσκολο να βρεθεί η σωστή στιγμή» επεσήμανε στην ανακοίνωσή της Μαργαρίτας, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε μισό αιώνα στον θρόνο.

Σύμφωνα με το παλάτι, η αφαίρεση των τίτλων από τα εγγόνια της βασίλισσας έγινε ώστε να τους δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία για να χαράξουν τη ζωή τους όπως το επιθυμούν.

«Δεν είναι καθόλου αστείο να βλέπεις τα παιδιά σου να αντιμετωπίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο» αντέδρασε ο πρίγκιπας Ιωακείμ την περασμένη εβδομάδα. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Β.Τ. το Σάββατο είπε μάλιστα ότι «δυστυχώς» δεν έχει κανένα νέο από τη μητέρα του, ούτε από τον αδελφό του, τον διάδοχο Φρέντερικ.

«Ελπίζω ότι τώρα ως οικογένεια θα βρούμε τον τρόπο για να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση» ανέφερε σήμερα η βασίλισσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM