ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της

Η βασίλισσα Μαργαρίτα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η βασίλισσα Μαργαρίτα- η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης πλέον- αφαίρεσε τους τίτλους των τεσσάρων εκ των οχτώ εγγονιών της. 

Ο επίσημος λόγος για αυτή την απόφαση είναι προκειμένου τα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, πρίγκιπα Γιόακιμ, να μπορέσουν να ζήσουν πιο φυσιολογικές ζωές. Ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει κι άλλες βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη, σημείωσε το παλάτι, ανακοινώνοντας την απόφαση. 

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι του πρίγκιπα Γιόακιμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μόνπεζατ. Οι προηγούμενοι τίτλοι τους, του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υπάρχουν», ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού. Και τα τέσσερα παιδιά θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στη σειρά διαδοχής του θρόνου. 

Ο 53χρονος πρίγκιπας Γιόακιμ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά από τις δύο συζύγους του. Πρόκειται για τους Νικολάι, Φέλιξ, Χένρικ και Αθηνά, από 10 έως 23 ετών. 

«Με την απόφασή της, η βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια της, προκειμένου να μπορούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό να διαμορφώσουν τις ζωές τους, χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές υποχρεώσεις που ενέχει μια επίσημη σύνδεση με τον βασιλικό οίκο», ανέφερε η ανακοίνωση. 

«Η απόφαση της βασίλισσας συμβαδίζει με ανάλογες αλλαγές που έχουν κάνει άλλοι βασιλικοί οίκοι τα τελευταία χρόνια, με διάφορους τρόπους», επεσήμανε ακόμη το παλάτι.  

Η κόμισσα Αλεξάνδρα, μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Γιόακιμ, δήλωσε σοκαρισμένη με αυτή την απόφαση. «Ήταν ξαφνικό, τα παιδιά νιώθουν αποκλεισμένα», δήλωσε στην εφημερίδα BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρούν την ταυτότητά τους», συμπλήρωσε. 

Τα άλλα τέσσερα εγγόνια της βασίλισσας, παιδιά του πρίγκιπα διαδόχου Φρέντερικ, θα διατηρήσουν τους πριγκιπικούς τίτλους τους. Όμως, μετά την ενηλικίωση, μόνο ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα έχει οικονομικά προνόμια, σύμφωνα με απόφαση του 2016. 

Με πληροφορίες από Guardian 


 

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ