Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της

Η βασίλισσα Μαργαρίτα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η βασίλισσα Μαργαρίτα- η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης πλέον- αφαίρεσε τους τίτλους των τεσσάρων εκ των οχτώ εγγονιών της. 

Ο επίσημος λόγος για αυτή την απόφαση είναι προκειμένου τα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, πρίγκιπα Γιόακιμ, να μπορέσουν να ζήσουν πιο φυσιολογικές ζωές. Ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει κι άλλες βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη, σημείωσε το παλάτι, ανακοινώνοντας την απόφαση. 

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι του πρίγκιπα Γιόακιμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μόνπεζατ. Οι προηγούμενοι τίτλοι τους, του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υπάρχουν», ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού. Και τα τέσσερα παιδιά θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στη σειρά διαδοχής του θρόνου. 

Ο 53χρονος πρίγκιπας Γιόακιμ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά από τις δύο συζύγους του. Πρόκειται για τους Νικολάι, Φέλιξ, Χένρικ και Αθηνά, από 10 έως 23 ετών. 

«Με την απόφασή της, η βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια της, προκειμένου να μπορούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό να διαμορφώσουν τις ζωές τους, χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές υποχρεώσεις που ενέχει μια επίσημη σύνδεση με τον βασιλικό οίκο», ανέφερε η ανακοίνωση. 

«Η απόφαση της βασίλισσας συμβαδίζει με ανάλογες αλλαγές που έχουν κάνει άλλοι βασιλικοί οίκοι τα τελευταία χρόνια, με διάφορους τρόπους», επεσήμανε ακόμη το παλάτι.  

Η κόμισσα Αλεξάνδρα, μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Γιόακιμ, δήλωσε σοκαρισμένη με αυτή την απόφαση. «Ήταν ξαφνικό, τα παιδιά νιώθουν αποκλεισμένα», δήλωσε στην εφημερίδα BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρούν την ταυτότητά τους», συμπλήρωσε. 

Τα άλλα τέσσερα εγγόνια της βασίλισσας, παιδιά του πρίγκιπα διαδόχου Φρέντερικ, θα διατηρήσουν τους πριγκιπικούς τίτλους τους. Όμως, μετά την ενηλικίωση, μόνο ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα έχει οικονομικά προνόμια, σύμφωνα με απόφαση του 2016. 

Με πληροφορίες από Guardian 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM