Η Αυστραλία βάζει το κεφάλι στην άμμο

Η Αυστραλία βάζει το κεφάλι στην άμμο Facebook Twitter
0

Ένα πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη στάση τους εναντίον της κλιματικής αλλαγής βρήκαν οι Αυστραλοί, βάζοντας τα κεφάλια τους στην άμμο στη μεγαλύτερη και πιο διάσημη παραλία της χώρας.


Σύμφωνα με  δημοσίευμα της ιστοσελίδας www. mashable.com, το απόγευμα της Πέμπτης, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη παραλία Bondi, στο Σίδνεϊ, για να κάνουν το #headsinthesandsalute, το οποίο πρώτη φορά διεξήχθη στην παραλία Queensland τον Σεπτέμβριο. Με τον εκφωνητή να λέει «Ο Tony Abbott το κάνει εδώ και χρόνια, θα πρέπει να είστε σωστοί», το πλήθος έσκαψε τρύπες και έβαλαν μέσα τα κεφάλια τους για δύο λεπτά, ενώ έδυε ο ήλιος.

Η Αυστραλία βάζει το κεφάλι στην άμμο Facebook Twitter


Ο George Hirst, ο οποίος διοργάνωσε την πρώτη διαμαρτυρία τον περασμένο Σεπτέμβρη δήλωσε ότι ελπίζει αυτές οι εκδηλώσεις να τραβήξουν ακόμα περισσότερη προσοχή, ίσως ακόμα και να σπάσει κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ. «Ελπίζω ότι η διαμαρτυρία στην παραλία Bondi θα στείλει ένα τεράστιο μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους G20 ότι δεν μπορύν πλέον να κρύβουν τα κεφάλια τους στην άμμο τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».


Ο Eden Tehan οργάνωσε τη διαμαρτυρία στην παραλία Bondi αφού είδε την παγκόσμια προσοχή που προσέλκυσε η εκπληκτική διοργάνωση του Hirst.

Η Αυστραλία βάζει το κεφάλι στην άμμο Facebook Twitter


Η Bonnie Perris, 23 ετών και μόνιμη κάτοικος της περιοχής Bondi δήλωσε «Η Αυστραλία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα και η κυβέρνησή μας κάνει ελάχιστα πράγματα για να το αλλάξει αυτό». «Είναι ντροπή» συμπληρώνει η Rachel Raymond, επίσης 23.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM