Μία ιδιαίτερη αναγνώριση από την πατρίδα του την Ατλάντα έλαβε ο ράπερ Lil Nas X, βραβευμένος με Grammy.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο κήρυξε την 20η Οκτωβρίου, ως «Μέρα Lil Nas X», σε μία ένδειξη τιμής για την επιρροή του στην LGBTQ κοινότητα αλλά και το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα.

 

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Antonio Brown, παρέδωσε μία τιμητική πλακέτα στον νεαρό ράπερ, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο για τις μεγάλες επιτυχίες του.

 

 

Σε κοινή ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται ειδική αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Montero Hill.

 

«Το δημοτικό συμβούλιο της Ατλάντα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσει τον Lil Nas X για την επιτυχία του στον κόσμο της μουσικής, της ψυχαγωγίας και της δημοφιλούς κουλτούρας», αναφέρεται στο έγγραφο διακήρυξης της «Ημέρας του Lil Nas X».

 

«Είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αποδέχεται τους ΛΟΑΤΚΙ καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία και δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να είναι πιο ανοιχτοί, εκφραστικοί και προσωπικοί μέσω της μουσικής και της τέχνης», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

 

«Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω εδώ»

 

Φανερά συγκινημένος, αλλά με την υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος ότι δεν θα κλάψει, ο Lil Nas X έκανε λόγο για ένα καταπληκτικό γεγονός. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν στο πάτωμα στο δωμάτιο της αδελφής μου», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσθέτοντας: «Τι άλλο μπορώ να πω; Είναι απίστευτο. Η ζωή γίνεται όλο και καλύτερη».