Η Apple θέλει οι εργαζόμενοί της να έχουν επιστρέψει στο γραφείο τους, έως τον Σεπτέμβριο

Η Apple θέλει οι εργαζόμενοί της να έχουν επιστρέψει στο γραφείο τους, έως τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Apple θέλει οι εργαζόμενοί της να επιστρέψουν στο γραφείο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό.

 

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο τους για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, ανέφερε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, στο υπόμνημα. Κάποιοι από τους υπαλλήλους θα έχουν την επιλογή να δουλεύουν με τηλεργασία για τις άλλες δύο ημέρες της εβδομάδας.

 

Τα μέλη των ομάδων στις οποίες απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία θα επιστρέψουν στο γραφείο για τέσσερις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, η Apple ενημέρωσε τα μέλη του προσωπικού ότι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να δουλεύουν με τηλεργασία δύο εβδομάδες τον χρόνο. Αιτήματα τα οποία θα πρέπει να εγκριθούν από τους διευθυντές.

 

Ο Τιμ Κουκ ανέφερε ότι παρά την ομαλή μετάβαση στην τηλεργασία, αυτό το μοντέλο δεν αντικαθιστά επαρκώς τη συνεργασία από κοντά. «Παρά τα όσα μπορέσαμε να πετύχουμε όσο αρκετοί από εμάς ήμασταν χωριστά, η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο μας έχει λείψει κάτι σημαντικό, ο ένας από τον άλλον», έγραψε στο υπόμνημα, σύμφωνα με το «The Verge».

 

«Οι τηλεδιασκέψεις έχουν μειώσει την απόσταση ανάμεσά μας, σίγουρα, αλλά υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορούν να αντικατασταθούν», ανέφερε ακόμη.

 

«Ξέρω ότι δεν έχει λείψει μόνο σε εμένα το “βουητό” της δραστηριότητας, της ενέργειας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας των αυτοπρόσωπων μίτινγκ μας και η αίσθηση της κοινότητας που έχουμε δημιουργήσει», έγραψε επίσης στο υπόμνημα.

 

Η Apple έχει ακολουθήσει πιο συντηρητική στάση σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, σε σύγκριση με άλλους «γίγαντες» της τεχνολογίας.

 

Τον Απρίλιο, η Facebook ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοί της θα μπορούν να εργάζονται μόνιμα εκτός γραφείου- και μετά το τέλος της πανδημίας- αρκεί το σχετικό αίτημα να εγκριθεί από τους διευθυντές τους. Πέρυσι, το Twitter είπε στους υπαλλήλους του ότι μπορούν, αν το επιθυμούν, να εργάζονται για πάντα από το σπίτι τους.

 

Πάντως και η Google ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι από τον Σεπτέμβριο σχεδιάζει την επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία, για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Έως τότε, οι εργαζόμενοι μπορούν αν το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την τηλεργασία. Στο μεταξύ, όπως και η Apple, η Google θα δίνει στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να κάνουν αίτημα για τηλεργασία δύο εβδομάδων τον χρόνο.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM