Η Amazon αποσύρει το «ψεύτικο» βιβλίο της Κιμ Πόρτερ για τον Diddy μετά από αντιδράσεις των παιδιών της

Η Amazon αποσύρει το «ψεύτικο» απομνημόνευμα της Κιμ Πόρτερ για τον Diddy μετά από αντιδράσεις των παιδιών της Facebook Twitter
Diddy - Kim Porter/ Φωτ.: Getty
0

Η Amazon απέσυρε ένα απομνημόνευμα που αποδιδόταν στo μοντέλο Κιμ Πόρτερ (πέθανε το 2018), το οποίο περιέγραφε καταγγελίες για κακοποίηση από τον πρώην φίλο της, τον διαπλεκόμενο παραγωγό της hip-hop σκηνής, Sean “Diddy” Combs.

Την Τρίτη, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου αφαίρεσε το βιβλίο «Kim’s Lost Words: A Journey for Justice, From the Other Side...» από τον ιστότοπό του. Η απόσυρση ήρθε μετά την καταδίκη του έργου από τα παιδιά της Πόρτερ, τα οποία αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του βιβλίου.

«Μας ενημέρωσαν για μια διαμάχη σχετικά με αυτόν τον τίτλο και έχουμε ενημερώσει τον εκδότη», δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της Amazon στους Los Angeles Times. «Το βιβλίο δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο προς πώληση στο κατάστημά μας». Δεν είναι σαφές πόσα αντίτυπα πωλήθηκαν.

Το απομνημόνευμα, αξίας 22 δολαρίων, δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και, παρά τα πολλά σφάλματα και ανακρίβειες, έγινε μπεστ σέλερ λίγο μετά τη σύλληψη του Combs στις 16 Σεπτεμβρίου και την απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική διακίνηση, εκβιασμό και θέματα πορνείας. Τα τέσσερα παιδιά της Πόρτερ, εκ των οποίων τα τρία είναι από τη σχέση της με τον συνιδρυτή της Bad Boy Entertainment, καταδίκασαν το βιβλίο και δήλωσαν ότι οι ισχυρισμοί πως η μητέρα τους έγραψε βιβλίο «είναι απλώς αναληθείς».

«Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει χειρόγραφο, ψεύδεται», είπαν. «Επιπλέον, να καταλάβετε ότι οποιοσδήποτε υποτιθέμενος 'φίλος' μιλάει εκ μέρους της μητέρας μας ή της οικογένειάς της δεν είναι φίλος. Ούτε έχει τις καλύτερες προθέσεις προς εκείνη».

Η δικηγόρος του Combs, Έρικα Γουλφ, επίσης χαρακτήρισε το βιβλίο «ψεύτικο», «προσβλητικό» και «μία αναιδή απόπειρα εκμετάλλευσης της τραγωδίας».

Η Πόρτερ είχε σχέση με τον Combs για περίπου 13 χρόνια, με παύσεις ανά διαστήματα. Απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών τον Νοέμβριο του 2018, αφού βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στην Κοιλάδα Σαν Φερνάντο. Ο ιατροδικαστής της Κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2019 ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε φυσικά αίτια, λόγω λοβιακής πνευμονίας, παρά τις θεωρίες συνωμοσίας που καταρρίφθηκαν από τα παιδιά της.

Το εξώφυλλο του υποτιθέμενου απομνημονεύματος ανέφερε ότι είχε γραφτεί «από τον Jamal T. Millwood για την Kimberly A. Porter». Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Millwood ήταν το ψευδώνυμο του συγγραφέα και ερευνητή δημοσιογράφου Κρις Τοντ, ο οποίος υποστήριξε στον πρόλογο του βιβλίου ότι μία από τις τελευταίες επιθυμίες της Πόρτερ ήταν να δημοσιοποιηθεί αυτό το ημερολόγιο/απομνημόνευμα. Παρά ταύτα, ακόμη και ο ίδιος, ο οποίος αυτοεκδόθηκε το βιβλίο, εξέφρασε αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των κειμένων.

Ο Diddy, ο οποίος είναι στόχος ομοσπονδιακής έρευνας κατά το τελευταίο έτος, δήλωσε αθώος για τις ποινικές κατηγορίες που του αποδίδονται. Ωστόσο, αντιμετωπίζει και σειρά αστικών μηνύσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας επερχόμενης συλλογικής αγωγής. Την Τρίτη, ο δικηγόρος του Τέξας, Τόνι Μπάζμπι, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταθέσει την αγωγή εκ μέρους περισσότερων από 100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων την εποχή εκείνη, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο Combs και άλλοι τους κακοποίησαν σεξουαλικά και τους εκμεταλλεύτηκαν.

Με πληροφορίες από Los Angeles Times, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM