Χονγκ Κονγκ: H Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά «διάλογο» για να τερματιστεί η κρίση

Χονγκ Κονγκ: H Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά «διάλογο» για να τερματιστεί η κρίση Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τα μέρη να ξεκινήσουν έναν «ευρύ και περιεκτικό διάλογο» για την «ανάσχεση της κατάστασης» στο Χονγκ Κονγκ, με δήλωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. 

«Είναι κρίσιμης σημασίας να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία και να ληφθούν έκτακτα μέτρια για ανάσχεση της κατάστασης», αναφέρει η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξ ονόματος των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει δέσμευση σε μια διαδικασία για έναν ευρύ και περιεκτικό διάλογο, στον οποίο θα συμμετέχουν όλα τα μέρη» προσθέτει η Ύπατη Εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας πως οι βασικές ελευθερίες και ο «αυξημένος βαθμός αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ» είναι εγγεγραμμένοι στη νομοθεσία και στις διεθνείς συμφωνίες και «πρέπει η τήρησή τους να συνεχιστεί».

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποίησαν και σήμερα πορεία στο Χονγκ Κονγκ, στη διάρκεια ενός κρίσιμου Σαββατοκύριακου για τη λαϊκή απήχηση του κινήματός τους, και ενώ αυξάνονται οι φόβοι για τις προθέσεις του Πεκίνου.

Έπειτα από δέκα εβδομάδες διαδηλώσεων που οδήγησαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο σε κρίση, η ηπειρωτική Κίνα υιοθετεί έναν όλο και πιο σκληρό τόνο.

Στη δήλωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι σημειώνει πως «εδώ και δύο μήνες, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα της συνάθροισης».

«Ωστόσο, πρόσφατα σημειώθηκε ένας αυξανόμενος αριθμός απαράδεκτων βίαιων περιστατικών, που εγκυμονούν κινδύνους περαιτέρω βίας και αστάθειας», σημειώνει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM