Χονγκ Κονγκ: Έριξαν μολότοφ σε κτίριο που είχε μπει σε καραντίνα για τον κοροναϊό

Χονγκ Κονγκ: Έριξαν μολότοφ σε κτίριο που είχε μπει σε καραντίνα για τον κοροναϊό Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ την Κυριακή το βράδυ τοπική ώρα εναντίον ενός κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, που είχε επιλεγεί από τις αρχές να χρησιμοποιηθεί ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Αυτές οι καταστροφικές ενέργειες αντιπροσωπεύουν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί» σημείωσε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε ένα δελτίο τύπου. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από την είσοδο του κτιρίου, λίγο προτού επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιπλέον, δημοσιογράφος του Reuters είδε μια ομάδα διαδηλωτών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ντυμένοι στα μαύρα, να τρέχουν μέσο το κτίριο, που βρίσκεται στη συνοικία Φάνλινγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, και να ρίχνουν μια βόμβα μολότοφ, προτού βγουν έξω. Μαύρος καπνός έβγαινε από το κτίριο, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν και τα παράθυρά του.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε με τις ζημιές να περιορίζονται στο λόμπι του κτιρίου. Εκατοντάδες αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη. Καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια επιδημία, γιγαντώνονται και οι φωνές προς την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να κλείσει τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Νωρίτερα σήμερα, εκατοντάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ έκλεισαν δρόμους που οδηγούσαν προς το κτίριο χρησιμοποιώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης να μετατρέψει το κτίριο σε ζώνη καραντίνας, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη ανέρχεται σε 6.

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας προς την επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει αυτό το κτίριο για να στεγάσει έναν χώρο καραντίνας. Είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ένα δημοτικό σχολείο» δήλωσε ο Τσανγκ, ένας 28χρονος κάτοικος της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM