ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Χιονοθύελλα από την Ανταρκτική «διώχνει» κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας από τα σπίτια τους [ΕΙΚΟΝΕΣ&ΒΙΝΤΕΟ]

Χιονοθύελλα από την Ανταρκτική «διώχνει» κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας από τα σπίτια τους [ΕΙΚΟΝΕΣ&ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Twitter
0

Χιονοθύελλα και παγετός από τις ακτές της Ανταρκτικής σαρώνει τη Νέα Ζηλανδία.

Οι αρχές να κάνουν ισχυρές συστάσεις σε κατοίκους περιοχών της πρωτεύουσας να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, πριν τα τεράστια κύματα πλήξουν την περιοχή.

Το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Περιφέρειας του Ουέλινγκτον (WREMO) ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι «Εάν το σπίτι σας έχει επηρεαστεί από προηγούμενες χιονοθύελλες και καταιγίδες ή ανησυχείτε, κανονίστε τη διαμονή σας σε κάποιον φίλο ή την οικογένειά σας».

Οι ειδικοί αναμένουν τεράστια κύματα ψύχους να χτυπήσουν την ακτογραμμή γύρω από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας, ενώ δεν αποκλείουν και πιθανές πλημμύρες σπιτιών κατά τη διάρκεια της παλίρροιας.

Η Air New Zealand έχει προειδοποιήσει για εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των θυελλωδών ανέμων και του παγετού, που πλήττουν ειδικά το Ουέλινγκτον.

Το πολικό μέτωπο άρχισε να πλήττει τη περιοχή τη Δευτέρα, με χιονοπτώσεις σε πολλές πόλεις.

Σε αρκετά προάστια στο Ουέλινγκτον έπεσε έντονο χαλάζι και καταιγίδες, που έπληξαν την περιοχή.

Το μέτωπο συνεχίζει προς τα βόρεια, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν δρόμους λόγω του παγετού. Περίπου δώδεκα αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής εθνικής οδού που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Dunedin, καθώς και βασικές ορεινές διαδρομές.

Οι χιονοπτώσεις στην παραθεριστική πόλη Κουίνσταουν οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων, με τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να αποφύγουν την οποιαδήποτε μετακίνηση με αυτοκίνητο, αν είναι δυνατόν. 

Οι θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί είναι πολύ πιο χαμηλά από τον μέσο όρο του Ιουνίου.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ