Χάρι - Μέγκαν: Υπό πίεση το Παλάτι για τη συνέντευξη - Στην αντεπίθεση ο πατέρας της

Χάρι - Μέγκαν: Υπό πίεση το Παλάτι για τη συνέντευξη - Στην αντεπίθεση ο πατέρας της Facebook Twitter
0

Σε αναβρασμό φέρεται να βρίσκεται το Παλάτι και βασιλικοί αξιωματούχοι μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ. 

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται υπό πίεση για να να απαντήσει στους ισχυρισμούς περί ρατσισμού στα υψηλότερα στρώματα της βασιλικής οικογένειας μετά την συνέντευξη του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ που απειλεί με καταστροφικές συνέπειες στην φήμη της βρετανικής μοναρχίας. 

Προχωρώντας σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, ο Χάρι με τη Μέγκαν αναφέρθηκαν στο πώς κάποιος εντός της οικογένειας είχε ρωτήσει πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του μωρού του, Άρτσι, με την Όπρα Γουίνφρεϊ να διευκρινίζει αργότερα πως πίσω από το σχόλιο δεν κρύβεται ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος. 

Η Ντανιέλα Ρελφ, βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, είπε πως το Παλάτι του Μπάκιγχαμ «δεν θέλει να βιαστεί να πει ο,τιδήποτε» σχετικά με τους ισχυρισμούς των Χάρι και Μέγκαν. 

Η δημοσιογράφος και βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Πένι Τζούνορ, είπε πως το ζευγάρι «πέταξε μια χειροβομβίδα στην οικογένεια», εκφράζοντας ανησυχίες πως «δεν υπάρχει επιστροφή». Ο συγγραφές και ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι είπε ότι οι επιπτώσεις «θα αντηχούν για καιρό επειδή αφορούσαν περισσότερα από απλώς προσωπικότητες. Είναι μια μαρτυρία από πρώτο χέρι για μια δυσλειτουργική οικογένεια». 

Η Ίνγκριντ Σίγουορντ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, είπε: «Είναι ενδεχομένως η πιο επιβαρυντική καταδίκη της βασιλικής οικογένειας και πώς λειτουργεί, που έχω ακούσει ποτέ». 

Ωστόσο ο Τσαρλς Άνσον, πρώην γραμματέας τύπου της Βασίλισσας Ελισάβετ, σχολίασε στο Sky News: «Νομίζω πως το Παλάτι θα προβληματιστεί με τη συνέντευξη και θα προωθήσει ορισμένα θέματα που δεν επιδεινώνουν τα πράγματα και οδηγούν σε κάποια συμφιλίωση». 

Συνέντευξη Χάρι - Μέγκαν: Υπό πίεση το Παλάτι για απαντήσεις - Στην αντεπίθεση ο πατέρας της Facebook Twitter
Ο φωτογράφος Misan Harriman δημοσίευσε νέο στιγμιότυπο της εγκύου Μέγκαν με τους Χάρι και Άρτσι, για να τους συγχαρεί για το δεύτερο παιδί, που θα είναι κορίτσι. MISSAN HARIMAN/THE DUKE AND DUCHESS OF SUSSEX

Η Μέγκαν Μαρκλ είπε μεταξύ άλλων στην Όπρα Γουίνφρεϊ πως ένιωσε προδομένη από τη συμπεριφορά του πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, πριν το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι το 2018.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Μαρκλ, μιλώντας στο Good Morning Britain, είπε πως η επίμαχη συνέντευξη ήταν η πρώτη φορά που άκουσε την κόρη του μιλάει εδώ και πολλά χρόνια. «Νιώθω πολύ απογοητευμένος. Έχω ζητήσει συγγνώμη για όλο αυτό, ό,τι συνέβη, τουλάχιστον 100 φορές», σημείωσε, απορρίπτοντας εκ νέου τους ισχυρισμούς της κόρης του ότι την πρόδωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι δεν θεωρεί πως η βασιλική οικογένεια διακατέχεται από ρατσισμό και πως τα σχόλια για το χρώμα δέρματος του Άρτσι μπορεί να ήταν απλώς «μια χαζή ερώτηση», αν και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Παλατιού όταν ο ίδιος και η οικογένειά του παρακολουθούνταν στενά από τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας: «Κανείς δεν φρόντισε για εμάς, κανείς δεν ήταν εκεί να μας προσέξει».

Σε ερώτηση για τη δήλωση της Μέγκαν πως «έχασε» τον πατέρα της, απάντησε: «Είμαι διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να βρεθούμε. Θα ήθελα πολύ να βρεθούμε και οπωσδήποτε θα ήθελα να δω τον εγγονό μου».

Αν και δεν εκφράστηκε σκληρά για την κόρη του, δεν δίστασε να εμφανιστεί ιδιαιτέρως επικριτικός απέναντι στον πρίγκιπα Χάρι, ανακαλώντας κάποιες ντροπιαστικές στιγμές από το παρελθόν του. Συγκεκριμένα, μιλώντας για μία από τις φορές που ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του, ανέφερε: «Είπα ότι όλοι κάνουμε λάθη, αλλά ότι τουλάχιστον εγώ δεν είχα παίξει ποτέ γυμνός μπιλιάρδο ούτε είχα ντυθεί σαν τον Χίτλερ».

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε αναγκαστεί να δηλώσει δημόσια συγγνώμη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον έδειχναν ντυμένο ως ναζί σε πάρτι μεταμφιεσμένων το 2005, ενώ σάλο είχαν προκαλέσει επίσης φωτογραφίες του να διασκεδάζει γυμνός με φίλους σε σουίτα στο Λας Βέγκας το 2012.

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM