Χάρι - Μέγκαν: Υπό πίεση το Παλάτι για τη συνέντευξη - Στην αντεπίθεση ο πατέρας της

Χάρι - Μέγκαν: Υπό πίεση το Παλάτι για τη συνέντευξη - Στην αντεπίθεση ο πατέρας της Facebook Twitter
0

Σε αναβρασμό φέρεται να βρίσκεται το Παλάτι και βασιλικοί αξιωματούχοι μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ. 

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται υπό πίεση για να να απαντήσει στους ισχυρισμούς περί ρατσισμού στα υψηλότερα στρώματα της βασιλικής οικογένειας μετά την συνέντευξη του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ που απειλεί με καταστροφικές συνέπειες στην φήμη της βρετανικής μοναρχίας. 

Προχωρώντας σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, ο Χάρι με τη Μέγκαν αναφέρθηκαν στο πώς κάποιος εντός της οικογένειας είχε ρωτήσει πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του μωρού του, Άρτσι, με την Όπρα Γουίνφρεϊ να διευκρινίζει αργότερα πως πίσω από το σχόλιο δεν κρύβεται ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος. 

Η Ντανιέλα Ρελφ, βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, είπε πως το Παλάτι του Μπάκιγχαμ «δεν θέλει να βιαστεί να πει ο,τιδήποτε» σχετικά με τους ισχυρισμούς των Χάρι και Μέγκαν. 

Η δημοσιογράφος και βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Πένι Τζούνορ, είπε πως το ζευγάρι «πέταξε μια χειροβομβίδα στην οικογένεια», εκφράζοντας ανησυχίες πως «δεν υπάρχει επιστροφή». Ο συγγραφές και ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι είπε ότι οι επιπτώσεις «θα αντηχούν για καιρό επειδή αφορούσαν περισσότερα από απλώς προσωπικότητες. Είναι μια μαρτυρία από πρώτο χέρι για μια δυσλειτουργική οικογένεια». 

Η Ίνγκριντ Σίγουορντ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, είπε: «Είναι ενδεχομένως η πιο επιβαρυντική καταδίκη της βασιλικής οικογένειας και πώς λειτουργεί, που έχω ακούσει ποτέ». 

Ωστόσο ο Τσαρλς Άνσον, πρώην γραμματέας τύπου της Βασίλισσας Ελισάβετ, σχολίασε στο Sky News: «Νομίζω πως το Παλάτι θα προβληματιστεί με τη συνέντευξη και θα προωθήσει ορισμένα θέματα που δεν επιδεινώνουν τα πράγματα και οδηγούν σε κάποια συμφιλίωση». 

Συνέντευξη Χάρι - Μέγκαν: Υπό πίεση το Παλάτι για απαντήσεις - Στην αντεπίθεση ο πατέρας της Facebook Twitter
Ο φωτογράφος Misan Harriman δημοσίευσε νέο στιγμιότυπο της εγκύου Μέγκαν με τους Χάρι και Άρτσι, για να τους συγχαρεί για το δεύτερο παιδί, που θα είναι κορίτσι. MISSAN HARIMAN/THE DUKE AND DUCHESS OF SUSSEX

Η Μέγκαν Μαρκλ είπε μεταξύ άλλων στην Όπρα Γουίνφρεϊ πως ένιωσε προδομένη από τη συμπεριφορά του πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, πριν το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι το 2018.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Μαρκλ, μιλώντας στο Good Morning Britain, είπε πως η επίμαχη συνέντευξη ήταν η πρώτη φορά που άκουσε την κόρη του μιλάει εδώ και πολλά χρόνια. «Νιώθω πολύ απογοητευμένος. Έχω ζητήσει συγγνώμη για όλο αυτό, ό,τι συνέβη, τουλάχιστον 100 φορές», σημείωσε, απορρίπτοντας εκ νέου τους ισχυρισμούς της κόρης του ότι την πρόδωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι δεν θεωρεί πως η βασιλική οικογένεια διακατέχεται από ρατσισμό και πως τα σχόλια για το χρώμα δέρματος του Άρτσι μπορεί να ήταν απλώς «μια χαζή ερώτηση», αν και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Παλατιού όταν ο ίδιος και η οικογένειά του παρακολουθούνταν στενά από τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας: «Κανείς δεν φρόντισε για εμάς, κανείς δεν ήταν εκεί να μας προσέξει».

Σε ερώτηση για τη δήλωση της Μέγκαν πως «έχασε» τον πατέρα της, απάντησε: «Είμαι διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να βρεθούμε. Θα ήθελα πολύ να βρεθούμε και οπωσδήποτε θα ήθελα να δω τον εγγονό μου».

Αν και δεν εκφράστηκε σκληρά για την κόρη του, δεν δίστασε να εμφανιστεί ιδιαιτέρως επικριτικός απέναντι στον πρίγκιπα Χάρι, ανακαλώντας κάποιες ντροπιαστικές στιγμές από το παρελθόν του. Συγκεκριμένα, μιλώντας για μία από τις φορές που ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του, ανέφερε: «Είπα ότι όλοι κάνουμε λάθη, αλλά ότι τουλάχιστον εγώ δεν είχα παίξει ποτέ γυμνός μπιλιάρδο ούτε είχα ντυθεί σαν τον Χίτλερ».

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε αναγκαστεί να δηλώσει δημόσια συγγνώμη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον έδειχναν ντυμένο ως ναζί σε πάρτι μεταμφιεσμένων το 2005, ενώ σάλο είχαν προκαλέσει επίσης φωτογραφίες του να διασκεδάζει γυμνός με φίλους σε σουίτα στο Λας Βέγκας το 2012.

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM