Χάος στη Βρετανία από το σφάλμα στο σιδηροδρομικό δίκτυο: «Πάρτε ταξί» λένε στον κόσμο οι εταιρείες

Χάος στη Βρετανία από το σφάλμα στο σιδηροδρομικό δίκτυο: «Πάρτε ταξί» λένε στον κόσμο οι εταιρείες Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Χάος προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής όταν λόγω βλάβης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας, εταιρείας άρχισαν να έχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους και να προχωρούν σε ακυρώσεις.

Όλα τα τρένα των σιδηροδρομικών εταιρειών Gatwick Express, Great Northern, Southern, Thameslink και Southeastern επηρεάστηκαν, ενώ η National Rail δήλωσε ότι η αναστάτωση προκλήθηκε από ένα πρόβλημα στο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των μηχανοδηγών και των χειριστών σημάτων. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα δρομολόγια μπορεί να ακυρωθούν, να καθυστερήσουν έως και 15 λεπτά ή να αναθεωρηθούν.

Η National Rail λέει ότι αναμένει ότι οι καθυστερήσεις που επηρεάζουν ορισμένες από τις υπηρεσίες της θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι. Αναρτώντας μια ενημέρωση στο X, λέει ότι οι υπηρεσίες στο δίκτυο Gatwick Express, Great Northern, Southern και Thameslink ενδέχεται να ακυρωθούν, να καθυστερήσουν έως και 15 λεπτά ή να αναθεωρηθούν. «Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 12:00».

Η South Western Railway λέει ότι οι πελάτες που επηρεάστηκαν από την αναστάτωση σήμερα το πρωί μπορούν να προμηθευτούν τα δικά τους ταξί και να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Λέει ότι αυτό είναι διαθέσιμο μόνο μεταξύ Southampton Central και Basingstoke. Για να υποβάλουν την αξίωση, οι πελάτες θα πρέπει να παράσχουν:

  • Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας
  • Η ώρα και η ημερομηνία του ταξιδιού τους
  • Οι σταθμοί ταξίδευαν από/προς
  • Περιγραφή των γεγονότων που έλαβαν χώρα
  • Αντίγραφα των εισιτηρίων/αποδείξεων τρένων και ταξί

Σε σχετική δήλωση αναφέρεται: «Υπάρχει ένα σφάλμα σε εθνικό επίπεδο με το σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται μεταξύ των μηχανοδηγών και των χειριστών σηματοδότησης. Τα τρένα σε όλο το δίκτυο πρέπει να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους αργότερα λόγω αυτής της βλάβης και ορισμένα μπορεί επίσης να υπόκεινται σε ακυρώσεις ή τροποποιήσεις. Παρακαλείστε να ελέγχετε πριν ταξιδέψετε, να διαθέτετε επιπλέον χρόνο για το ταξίδι σας και να παρακολουθείτε τους πίνακες αναχωρήσεων σε ζωντανή σύνδεση».

Η Chiltern Railways λέει ότι έχει επηρεαστεί από το σφάλμα των σιδηροδρόμων με τα συστήματα επικοινωνίας. Ο πάροχος τρένων καλύπτει κυρίως το Μεγάλο Λονδίνο, τη Νοτιοανατολική Αγγλία και τα Δυτικά Μίντλαντς. Λέει ότι όλες οι γραμμές της ενδέχεται να υπόκεινται σε καθυστερήσεις.

Από τη βλάβη έχουν επηρεαστεί και τα δρομολόγια του μετρό. Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) δήλωσε ότι υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις καθώς οι μηχανικοί πραγματοποιούσαν «επείγουσες» επισκευές.

Συμπτωματικώς, αυτή η τεράστια αναστάτωση έρχεται περίπου δύο μέρες αφότου ανακοινώθηκε πως η Βρετανία θα κρατικοποιήσει τρεις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που διοικούνται σήμερα από τον ιδιωτικό τομέα, σηματοδοτώντας την αρχή ενός σχεδίου για την επιστροφή του κλάδου σε δημόσιο έλεγχο. Η South Western Railways, η οποία παρέχει μία από τις μεγαλύτερες προαστιακές υπηρεσίες προς το Λονδίνο, θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα επιστρέψει στον κρατικό έλεγχο όταν λήξει η σύμβασή της τον Μάιο.  Η βρετανική κυβέρνηση των Εργατικών αντιστρέφει την ιδιωτικοποίηση που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM