H H&M σταματά προσωρινά όλες τις πωλήσεις στη Ρωσία

H H&M σταματά προσωρινά όλες τις πωλήσεις στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

H H&M ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά όλες τις πωλήσεις στη Ρωσία, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στη λιανική πώληση εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Το βράδυ της Τετάρτης, η ρωσική αγγλόφωνη ιστοσελίδα της H&M ήταν μη διαθέσιμη για πελάτες που ήθελαν να παραγγείλουν, σημειώνει το BBC. 

«Ο όμιλος H&M ανησυχεί βαθιά για τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία και είναι αλληλέγγυος σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν. Ο όμιλος αποφάσισε να διακόψει προσωρινά όλες τις πωλήσεις στη Ρωσία. Τα καταστήματα στην Ουκρανία έχουν ήδη κλείσει προσωρινά, για την ασφάλεια των πελατών και των συναδέλφων», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.   

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Ρωσία είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας και από εκεί προήλθε περίπου το 4% των πωλήσεων του ομίλου το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Αν και η H&M μειώνει τον αριθμό των καταστημάτων σε πολλές αγορές, τα έχει αυξήσει στη Ρωσία σε 170. 

Ήδη, πολλές εταιρείες έχουν ταχθεί ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναστέλλοντας τις πωλήσεις τους στη Ρωσία. Η Asos επίσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πλέον δεν θα εξυπηρετεί πελάτες από τη συγκεκριμένη χώρα. «Με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο, η Asos αποφάσισε ότι δεν είναι ούτε πρακτικό ούτε σωστό να συνεχίσει το εμπόριο στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Χθες, η Nike και ο όμιλος Yoox Net-a-Porter έχουν διακόψει την αποστολή παραγγελιών στη Ρωσία, λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων. Επίσης, η Apple έχει διακόψει όλες τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία, λέγοντας ότι ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση στην Ουκρανία. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM