Γουατεμάλα: Τέλος στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων από την έκρηξη του ηφαιστείου

Γουατεμάλα: Τέλος στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων από την έκρηξη του ηφαιστείου Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές της Γουατεμάλας τερμάτισαν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στην ακτίνα που επλήγη από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο.


Τουλάχιστον 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 197 παραμένουν αγνοούμενοι από τις βίαιες εκρήξεις που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών CONRED.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας αναστέλλονται δια παντός στις πόλεις Σαν Μιγκέλ Λος Λότες και Ελ Ροντέο στην κοινότητα Εσκουίντλα... η ζώνη δεν είναι πλέον κατοικήσιμη και θεωρείται υψηλού κινδύνου» επισήμανε η CONRED.


Το ηφαίστειο Fuego (Φωτιά στα ισπανικά) καταγράφει τέσσερις ή πέντε μικρότερης έντασης εκρήξεις καθημερινά εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος έως 4.700 μέτρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CONRED.

Στην Εσκουίντλα λειτουργούν 12 καταφύγια για τους σχεδόν 2.800 ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, τα οποία ισοπέδωσαν η τέφρα και οι όγκοι συντριμμιών, ενώ περισσότεροι από 770 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια σε κοντινές περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ