No.1

Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά Μπολοσονάρου: Απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού

Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά Μπολοσονάρου: Απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού Facebook Twitter
Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά Μπολοσονάρου: Απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Η κυβέρνηση του Μπολσονάρου έχει αποτύχει σίγουρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έχουν κάνει και πολλές άλλες κυβερνήσεις», δήλωσε η 17χρονη Σουηδή σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Από την πλευρά της η προεδρία της Βραζιλίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την Πέμπτη το βράδυ, το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε 1.437 θανάτους από κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε περισσότερους από 34.000.

Τα νούμερα αυτά κατατάσσουν την χώρα στην τρίτη θέση της τραγικής κατάταξης με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως.

Η νεαρή ακτιβίστρια μίλησε κατά την έναρξη μιας εκστρατείας crowdfunding για την αγορά ιατρικών προμηθειών και την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής σε κατοίκους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας, όπου η έλλειψη υπηρεσιών υγείας έχει κάνει την ασθένεια καταστροφική.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, «απέτυχαν να σώσουν ζωές και γι 'αυτό έχουμε δει πολλούς θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», δήλωσε η Τούνμπεργκ.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στον Ζαϊχ Μπολσονάρου. Σε παλαιότερη αναφορά της εκείνος την αποκάλεσε «pirralha», που μεταφράζεται ως κακομαθημένο.

Και εκείνη ειρωνικά το πρόσθεσε στο βιογραφικό της στο Twitter.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM