Γκουτέρες: Η πανδημία διέλυσε τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και όξυνε τις ανισότητες

Γκουτέρες: Η πανδημία διέλυσε τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και όξυνε τις ανισότητες Facebook Twitter
EPA
0

Η πανδημία Covid-19 «διέλυσε» τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και όξυνε τις ανισότητες, είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμα που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών διεθνούς διάσκεψης για την ισότητα των φύλων στο Μεξικό.

«Οι σεισμικές δονήσεις της πανδημίας Covid-19 διέλυσαν τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των κεκτημένων μας», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες σε αυτό το ψηφιακό μήνυμα, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης του Forum Génération Egalité.

Το διεθνές αυτό φόρουμ, το οποίο οργανώνει το UN-Women σε συνεργασία με το Μεξικό και τη Γαλλία, αναμένεται να διεξαχθεί με φυσική παρουσία και ψηφιακά για τρεις ημέρες στο Μεξικό και κατόπιν να συνεχιστεί στο Παρίσι, στα τέλη Ιουνίου.

«Σε πολλές περιοχές ακόμα κι η ιδέα της ισότητας μεταξύ των φύλων δέχεται επίθεση. Οι οπισθοδρομικοί νόμοι επιστρέφουν και η βία σε βάρος των γυναικών αυξάνεται», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι τη στιγμή όπου ο κόσμος ελπίζει να εξέλθει σταδιακά από την πανδημία, πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα εγγυώνται την ισότητα των δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ συμμετείχε στην τελετή έναρξης, μαζί με την εκτελεστική διευθύντρια του UN Women, τη Νοτιοαφρικάνα Φουμζίλε Μλάμπο- Νγκούκα. Ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε επίσης ψηφιακό μήνυμα.

«Η κρίση της Covid-19 μας έχει όλους επηρεάσει. Μας υπενθυμίζει επίσης τη συνέχιση της βίας σε βάρος των γυναικών… Μας υπενθυμίζει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες σε βάρος κυρίως των γυναικών, σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο Μακρόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM