Γιούνκερ: Πιθανή η συμφωνία για το Brexit

Γιούνκερ: Πιθανή η συμφωνία για το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Μια συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνεκρ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόσθεσε ότι εάν το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, το οποίο η βρετανική κυβέρνηση θέλει να εξαλειφθεί, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με άλλες εναλλακτικές, τότε δεν θα χρειαζόταν. «Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία» υπογράμμισε ο Γιούνκερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει εάν οι πιθανότητες για μια συμφωνία ξεπερνούν το 50%.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε ότι δεν έχει ιδιαίτερη προσκόλληση στο backstop, το σχέδιο διασφάλισης ότι τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα παραμείνουν ανοικτά μετά το Brexit. «Όσον αφορά τις λεγόμενες εναλλακτικές ρυθμίσεις, ας μας επιτρέψετε σε εμάς και τη Βρετανία να επιτύχουμε τους βασικούς στόχους του backstop... εάν υπάρξουν αποτελέσματα, δεν με νοιάζει το μέσο» τόνισε.

«Εάν οι στόχοι επιτευχθούν, όλοι τους, τότε δεν χρειαζόμαστε το backstop».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM