Γιγάντιο γλυπτό από 350 δέντρα θα υψωθεί έξω από το Μπάκιγχαμ για το πλατινένιο Ιωβηλαίο

Γιγαντιαίο γλυπτό από 350 δέντρα θα στηθεί έξω από το Μπάκιγχαμ για το πλατινένιο Ιωβηλαίο Facebook Twitter
0

Όταν η Βρετανία θα γιορτάσει τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο θρόνο τον Ιούνιο, ένα εντυπωσιακό γλυπτό σε σχήμα δέντρου θα υψωθεί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο των εορτασμών.

Σχεδιασμένο από το στούντιο Heatherwick, το «Δέντρο των δέντρων», ύψους 21 μέτρων, θα αποτελείται από 350 δέντρα της βρετανικής γης, προσαρτημένα σε ένα γιγαντιαίο χαλύβδινο πλαίσιο - αντανακλώντας την πρωτοβουλία The Queen's Green Canopy (QGC) που κάλεσε τους Βρετανούς να «φυτέψουν ένα δέντρο για το Ιωβηλαίο» μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών φυτεύτηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέντρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του QGC.

Ο Βρετανός σχεδιαστής Thomas Heatherwick, ιδρυτής του Heatherwick Studio, δήλωσε ότι το Δέντρο των Δέντρων «σχηματίζεται με τη βοήθεια εργαστηρίων και φυτωρίων σε όλη τη χώρα, ως μέρος μιας απίστευτης κοινοτικής εκστρατείας που κυριολεκτικά αλλάζει το τοπίο του έθνους».

Ο Heatherwick βρίσκεται πίσω από πολλά ξεχωριστά σχέδια, από τα νέα λεωφορεία Routemaster του Λονδίνου μέχρι το λίκνο που διατηρούσε την φλόγα στους ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Το τελευταίο γλυπτό επανεξετάζει το δενδρώδες θέμα ορισμένων από τα προηγούμενα έργα του στούντιο. 

Πέρυσι στη Σαγκάη, ο Heatherwick και η ομάδα του δημιούργησαν το 1000 Trees, ένα εμπορικό κέντρο με 1.000 δέντρα πάνω από τις 1.000 δομικές κολώνες του κτιρίου.

Στις ΗΠΑ, ο Heatherwick κατασκεύασε το Little Island, ένα πάρκο σε μια προβλήτα στην όχθη του ποταμού Μανχάταν, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών που συναντώνται στη Νέα Υόρκη.

Και τα 350 δέντρα του Tree of Trees θα βρίσκονται σε γλάστρες αλουμινίου με ανάγλυφη την επωνυμία της βασίλισσας, σύμφωνα με το Heatherwick Studio. Τον Οκτώβριο, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο, τα δέντρα θα διανεμηθούν σε κοινοτικές οργανώσεις.

Οι εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, οι οποίοι περιλαμβάνουν μια παρέλαση και φωταγώγηση φάρων σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τα υπερπόντια εδάφη του, θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ