Γιατί πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ θα ψηφίσουν ντυμένες στα λευκά

Γιατί πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ θα ψηφίσουν ντυμένες στα λευκά Facebook Twitter
Μερικές από τις πρώτες γυναίκες που εμφανίστηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση ντυμένες στα λευκά για να προωθήσουν το κίνημα #WearWhiteToVote
0

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι γυναίκες που είχαν γίνει γνωστές ως «Σουφραζέτες» συχνά φορούσαν λευκά στους αγώνες τους για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών και την ίση μεταχείριση με τους άντρες.

Σήμερα, οι γυναίκες που υποστηρίζουν την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σχεδιάζουν να φορέσουν επίσης λευκά ρούχα καθώς θα προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe.

Η Χίλαρι Κλίντον φορούσε λευκό ταγέρ με παντελόνι, όταν αποδέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Ιούλιο. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Time η χρωματική ενδυματολογική επιλογή της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ είχε ερμηνευθεί ως φόρος τιμής στις Σουφραζέτες και το Εθνικό Κόμμα Γυναικών, τα χρώματα του οποίου ήταν λευκό, μοβ και χρυσό.

Ομοίως, η Τζεραλντίν Φεράρο φορούσε λευκά στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 1984, όταν αποδέχθηκε να είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Γιατί πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ θα ψηφίσουν ντυμένες στα λευκά Facebook Twitter
Η Χίλαρι Κλίντον με το λευκό της ταγέρ στο ντιμπέιτ

Η Χίλαρι Κλίντον φόρεσε επίσης λευκά στο τελευταίο ντιμπέιτ με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ.

Η τάση φαίνεται να εξαπλώνεται αυθόρμητα, χωρίς επίσημο συντονισμό από την εκστρατεία της Κλίντον. Διεξάγονται συζητήσεις στα social media και δημοσιεύονται φωτογραφίες γυναικών ντυμένων στα λευκά να ψηφίζουν στην πρόωρη ψηφοφορία με το hashtag #WearWhiteToVote στο Facebook και το Twitter.
«Ήθελα να δείξω στα παιδιά μου ότι είναι μάρτυρες της ιστορίας» ανέφερε στην εφημερίδα «Τhe Boston Globe», η Μισέλ Γκάιντα, καθηγήτρια σε κολέγιο της Τάμπα. «Είναι ένας θαυμάσιος φόρος τιμής σε μια ιστορική εκστρατεία και σε αυτό, που ελπίζουμε, ότι θα είναι μια θαυμάσια προεδρία», ανέφερε όταν ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας μαζί τον επτάχρονο γιο και την τρίχρονη κόρη της που επίσης φορούσαν λευκά ρούχα.

Στην Ουάσινγκτον, μια ομάδα των γυναικών που υποστηρίζουν την Κλίντον διοργάνωσαν συνάντησή την περασμένη Παρασκευή, στην οποία ήταν όλες ντυμένες στα λευκά. «Εμείς θα φορέσουμε λευκά και θα ψηφίσουμε νωρίς, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να πάρουμε μέρος στην εκστρατεία ως εθελόντριες», ανέφερε η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ